Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Algemene Vergadering KNMG van 25 juni

Datum nieuwsfeit: 27-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: KNMG
Zoek soortgelijke berichten

KNMG

Algemene Vergadering van 25 juni


* In de speech van Ruud Hagenouw, voorzitter van de KNMG, kwamen o.a. de implementatie van de nieuwe euthanasiewet, de voortgang van SCEN, het project De Arts van Straks, ICT in de Zorg, de toekomst van de federatie en het toekomstige takenpakket van de KNMG aan de orde. De gehele tekst: speechrhav25juni02.doc inleiding Ruud Hagenouw.

* De Algemene Vergadering keurt de concepttekst van de Meldcode voor medici inzake kindermishandeling goed. De Meldcode is tot stand gekomen in samenwerking met de Vereniging voor Vertrouwensartsen inzake Kindermishandeling. De Code omschrijft de verantwoordelijkheid van de arts wanneer hij kindermishandeling vermoedt of constateert en de stappen die hij daarbij kan of moet ondernemen.
De Meldcode wordt aanvaard, over de wettelijke positie van de vertrouwensarts worden nog wel enkele opmerkingen gemaakt.
* Het voorstel voor de aanpassing van een aantal KNMG-Gedragsregels wordt aanvaard. Het betreft onder andere de verandering van de mededingingsregels en de verandering van de gedragsregels Arts en wetenschappelijk onderzoek en Arts en bedrijfsleven. De vergadering stelt een paar kleine tekstuele aanpassingen voor en gaat akkoord met de wijzigingen. De nieuwe gedragsregels worden in de loop van dit jaar opgenomen in het nieuwe Vademecum.
* Huisvesting KNMG: een nadere uitwerking van de plannen zal voorgelegd worden aan de Algemene Vergadering. Momenteel worden gesprekken gevoerd met de federatiepartners over een verhuizing in 2003.

* De Algemene Vergadering heeft de Jaarrekening 2000 goedgekeurd.
* Het Jaarverslag en de Jaarrekening van 2001 zijn goedgekeurd. De KNMG krijgt vanuit de zaal complimenten over de vooruitgang van haar financiële organisatie.

* Het District Groningen diende een motie in over het districtsbeleid en de invulling van de rol van de districten. Hiervoor wordt een beleidsplan ontwikkeld. Het district krijgt de toezegging van de voorzitter dat hieraan de komende maanden extra aandacht zal worden besteed.

* Het Federatiebestuur nam afscheid van mevrouw Bollen, bestuurslid sinds 1999. Zij wordt opgevolgd door de heer Salemink.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie