Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jongeren Limburg ontwerpen de ideale bus

Datum nieuwsfeit: 27-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Limburg

Jongeren ontwerpen de ideale bus

Via internet meebeslissen over inzendingen ontwerpwedstrijd Kiek Oet

In februari 2002 is het provinciaal project Kiek Oet van start gegaan. Het project richt zich op scholieren van 10 tot en met 16 jaar en stimuleert de verkeers-veiligheid en het gebruik van fiets en openbaar vervoer. Op de website www.kiekoet.nl kan iedereen meejureren in een ontwerpwedstrijd.

Kiek Oet is een op de jongeren gericht verkeersproject met opvallende en op de jeugd gerichte programma-onderdelen. Gestart werd begin dit jaar met een theater-voorstelling, vormgegeven rond het acrobatenduo the Bomba Brothers. Een ander onderdeel van het project is een serie prijsvragen. In vier speelseizoenen worden seizoensprijzen vergeven. De prijsvraag heeft als opdracht "ontwerp je ideale bus". In totaal zijn in de eerste ronde 45 origineel uitgewerkte en verrassende inzendingen ontvangen. Op 28 mei 2002 heeft een voorselectie plaatsgevonden. De jury (gevormd door ontwerper Rudolf Das, openbaar vervoerbedrijf Hermes en de Provincie Limburg) heeft drie prijswinnende tekeningen geselecteerd. Van deze tekeningen zijn onlangs professionele schetsen gemaakt door Rudolf Das, die nu op de website www.kiekoet.nl te zien zijn.

Stemmen via www.kiekoet.nl
Na de voorselectie kan via de website iedereen meebeslissen welke inzending gaat winnen. Deze internetstemming, naar het beste ontwerp van het eerste seizoen, gaat 27 juni 2002 van start. De professionele schetsen van de drie origineelste ontwerpen zijn te zien op de website.
Na afloop van de 4 seizoenen worden de ontwerpen en ideeën verwerkt in een echte bus die als collegeliner dienst zal gaan doen. Hierbij wordt als criterium niet alleen originaliteit maar ook uitvoerbaarheid gehanteerd.
27-6-2002 13:43

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie