Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Noord-Holland Noord 27-06-2002

Datum nieuwsfeit: 27-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten

Nieuwsbericht

donderdag 27 juni 2002, 15.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Vrouw gewond na ongeval
Heerhugowaard, woensdag 26 juni 2002. Woensdagmiddag vond een ongeval plaats op de kruising van de Middenweg met de Amstel en de Smaragd. Een 79-jarige vrouw uit Heerhugowaard reed met haar fiets over de Middenweg en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan de bestuurder van een personenauto. Een aanrijding was het gevolg. De vrouw raakte hierbij gewond aan haar rug en is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Inbraak woning
Heerhugowaard, woensdag 26 juni 2002. Woensdag bleek dat er was ingebroken in een woning aan de Lagedijk. Men kwam in het huis voor het vernielen van een raamkozijn waarna het raam kon worden geopend. Vanuit de woning werd een televisie weggenomen. De inbraak moet hebben plaats gevonden tussen dinsdag 25 juni 2002 te 19.00 uur en woensdagavond 19.00 uur.

Schuur afgebrand
Alkmaar, woensdag 26 juni 2002. Woensdagavond ontstond brand in een schuur aan de Omval. Drie jongens van 12 jaar waren op het terrein waar de schuur stond aan het spelen. Zij hadden een stukje plastic in de brand gestoken. Toen dit te heet werd om vast te houden gooide een van hen het plastic weg. Het plastic kwam terecht op een hooibaal die vlam vatte waarna in korte tijd de schuur in lichterlaaie stond. De brandweer heeft het vuur geblust. De schuur werd volledig vernield. Een andere schuur in de directe omgeving raakte beschadigd. De grootte van de totale schade is niet bekend.

Dronken autobestuurder veroorzaakt eenzijdig ongeval Alkmaar, donderdag 27 juni 2002. Vannacht werd een 38-jarige inwoner van Roosendaal aangehouden op de Diamantweg. De man reed daar met zijn auto en verloor, mogelijk door alcoholgebruik, de macht over het stuur en botste tegen een trottoirrand waardoor de auto niet meer verder kon rijden. Na de aanrijding verliet de man lopende de plaats van de aanrijding. Een getuige kon echter een goed signalement van hem geven waardoor hij even verder kon worden aangehouden. Bij controle bleek dat de bestuurder alcohol had gebruikt. Hij blies 495 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Geld en sieraden gestolen uit woning
Egmond aan Zee, donderdag 27 juni 2002. Vannacht werd ingebroken in een woning aan de Kennedyboulevard. Omstreeks 04.30 uur werden de bewoners wakker van lawaai in het huis. Toen bleek dat onbekende hadden ingebroken en geld en sieraden hadden weggenomen. Vermoedelijk is men via een openstaand raampje in de woning gekomen.

Vrouw gewond na aanrijding
Stompetoren, woensdag 26 juni 2002. Woensdagmiddag omstreeks 17.20 uur vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de kruising van de Noordervaart met de Zuidervaart. Een 45-jarige bestuurder van een personenauto uit Alkmaar reed over de Zuidervaart en verleende geen voorrang aan de bestuurster van een personenauto, een 44-jarige vrouw uit Hoogkarspel, die over de Noordervaart reed. Bij de aanrijding die daarop volgde raakte de vrouw gewond. Zij is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Inbraak bedrijf
Egmond aan de Hoef, donderdag 27 juni 2002. Vannacht werd ingebroken in een bedrijfsloods aan het Zomerdijkje. Men kwam in de loods door het vernielen van het slot in een toegangsdeur. Vervolgens werd een slot geforceerd in een deur die toegang geeft tot het kantoorgedeelte van het bedrijf. Vanuit een lade werd een hoeveelheid geld (juiste bedrag is niet bekend) weggenomen

NOORDKOP

Man gewond na ongeval
Den Helder, woensdag 26 juni 2002. Woensdagmiddag omstreeks 17.30 uur vond een aanrijding plaats op de Ruyghweg. De bestuurder van een snorfiets haalde een voor hem rijdende fietser in. Hierbij raakte hij de fietser aan zijn arm. De bestuurder van de fiets, een 50-jarige man uit den Helder, kwam hierdoor ten val en raakte gewond aan zijn hoofd.

Man ernstig gewond na aanrijding, dader rijdt door Den Helder, woensdag 26 juni 2002. Woensdagavond vond een aanrijding plaats op de Cornelis de Houtmanstraat. Een 31-jargie bestuurder van een fiets uit Den Helder reed over genoemde straat komende uit de richting van de Jacob Roggeveenstraat. Een 19-jarige bestuurder van een personenauto, eveneens uit Den Helder, reed over dezelfde weg in dezelfde richting en reed de fietser van achter aan. Na de aanrijding reed de automobilist door. De fietser raakte ernstig gewond en is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen. Getuigen noteerden het kenteken van de auto van de verdachte. Enkele uren na de aanrijding meldde de bestuurder zich aan het politiebureau. Hij werd aangehouden en is later in verzekering gesteld.

Rijden onder invloed
De Waal, donderdag 27 juni 2002. Vannacht werd een 54-jarige inwoner van De Koog aangehouden op de Laagwaalderweg. De man reed daar met zijn auto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 275 ug/l. Dat is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Vier mannen aangehouden na steekpartij
Burgerbrug, donderdag 27 juni 2002. Vannacht werden vier mannen aangehouden op de Burgerweg. De politie werd gewaarschuwd dat er een vechtpartij in de woning had plaatsgevonden. Toen zij ter plaatse kwamen werd een man aangetroffen in de woning die was gestoken met een mes. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en daar opgenomen. In de woning en in de directe omgeving van het huis werden vier mannen aangehouden. Zij variëren in leeftijd 26 tot 38 jaar en zijn allen afkomstig uit Polen. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau in Den Helder en daar ingesloten. Het slachtoffer is 29-jarige man eveneens afkomstig uit Polen. Wat de reden van de vechtpartij is geweest is op dit moment niet bekend.

Meisje gewond na ongeval
Slootdorp, donderdag 27 juni 2002. Donderdagmorgen omstreeks 07.00 uur raakte een 14-jarige meisje uit Hippolytushoef gewond bij een aanrijding op de kruising van de Slootweg met de Wieringerrandweg. Het meisje reed op haar fiets over het fietspad van de Slootweg. Zij verleende op de genoemde kruising geen voorrang aan de bestuurder van een personenauto waardoor een aanrijding ontstond. Hierbij raakte de fietster gewond aan haar rug. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder en daar opgenomen.

WESTFRIESLAND

Inbraak woning
Spanbroek, woensdag 26 juni 2002. Woensdagmiddag werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Van Balen Blankenstraat. Men kwam in de woning door het vernielen van cilinder in het slot van een deur. Op dit moment kon nog niet precies worden aangegeven wat er uit de woning is verdwenen.

Snelheidscontroles
Hoorn, woensdag 26 juni 2002. Woensdagmiddag tussen 13.45 en 15.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Ysselweg waarbij het volgende werd geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 5
Hoogst gemeten snelheid: 83 km/u.

Opperdoes, donderdag 27 juni 2002. Donderdagmorgen tussen 08.00 en 09.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Almersdorperweg. Hierbij werd het volgende geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 40
Aantal overtredingen: 4
Hoogst gemeten snelheid: 70 km/u.

Midwoud, donderdag 27 juni 2002. Eenzelfde controle en op hetzelfde tijdstip vond plaats op de Midwouder Dorpsstraat. Hierbij werd het volgende geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50 km/u
Aantal passanten: 90
Aantal overtredingen: 1
Hoogst gemeten snelheid: 64 km/u.

Diefstal uit school
Venhuizen, woensdag 26 juni 2002. Woensdagavond werd ingebroken in een schoolgebouw aan de St. Lucasstraat. Van twee lokalen werden ramen vernield. Via de vernielde ramen konden de inbrekers binnen komen. Uit elk lokaal werd een computer weggenomen. Een zak met losse computeronderdelen werd door de inbrekers klaar gezet. Getuigen zagen drie jongens bij de school weg lopen. Mogelijk waren zij betrokken bij de inbraak.

Rijden onder invloed.
Zwaagdijk, donderdag 27 juni 2002. Vannacht werd een 36-jarige inwoner van Hoogkarspel aangehouden op de Zwaagdijk. De man reed daar met zijn auto. Bij controle bleek dat hij alcohol had gebruikt. Hij blies 550 ug/l. Dat is 2,5 maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie