Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Beeldengids en Stelling Pythagoras in Emmen

Datum nieuwsfeit: 28-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Emmen


---

Persbericht: Beeldengids en Stelling Pythagoras, 26 juni 2002

kunstwerk gerestaureerd
Presentatie Beeldengids en Stelling van Pythagoras

Op vrijdag 28 juni aanstaande vanaf 12.00 uur vinden twee feestelijke gebeurtenissen plaats bij het Esdal College aan de Boermarkeweg in Emmen. In de eerste plaats is er aandacht voor het in oktober 2001 verplaatste kunstwerk de Stelling van Pythagoras. Dit kunstwerk van Hans Ittmann is volledig gerestaureerd. Aansluitend wordt de beeldengids Beelden in Emmen gepresenteerd. In deze gids staan een wandel- en fietsroute langs beelden in de plaats Emmen. Ook staan hierin alle kunstwerken in de openbare ruimte in Emmen vermeld.

Stelling van Pythagoras

De Stelling van Pythagoras is in oktober vorig jaar verplaatst van de oude locatie aan de voormalige school de Dissel naar de locatie Boermarkeweg van het Esdalcollege (Angelsloërdijk 13c). Het kunstwerk, bestaande uit een betonnen muur van ca 11 x 4,5 m en de daarop bevestigde metalen elementen, is gereinigd, gerestaureerd, opnieuw geschilderd en aan de achterzijde afgewerkt. De reddingsoperatie van dit kunstwerk was mogelijk dankzij de belangrijke bijdragen van het Esdal College, VSB Fonds Groningen-Drenthe, Bouwfonds Cultuurfonds, Bouwfonds Woningbouw, Stichting Wooncom en de gemeente Emmen.

Beeldengids

In de gids Beelden in Emmen, een uitgave van het Centrum Beeldende Kunst Emmen, staat een volledig overzicht van alle beelden die in de openbare ruimte in de gemeente Emmen zijn te vinden. Van ieder kunstwerk zijn de basisgegevens en een foto opgenomen en is de locatie op een van de plattegronden aangegeven. Voor de plaats Emmen zijn een wandel- en een fietsroute opgenomen met een uitgebreide beschrijving. De beeldengids is binnenkort voor 6,50 verkrijgbaar bij de Centrale Balie van het gemeentehuis, de VVV Emmen, Plantage Boekhandel Vermeer en het Centrum Beeldende Kunst Emmen.


---


---

Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2002 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie