Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drukke Huiswaarderweg tijdens wegwerkzaamheden in Alkmaar

Datum nieuwsfeit: 28-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Alkmaar


Grote drukte Huiswaarderweg verwacht tijdens wegwerkzaamheden

13 juni 2002

De Huiswaarderweg moet in het kader van groot onderhoud geasfalteerd worden. Van vrijdag 28 juni, na de avondspits tot maandag 1 juli, voor de ochtendspits, wordt aan de Huiswaarderweg gewerkt. Het werk wordt in één weekend geklaard, om verkeershinder tot een minimum te beperken. Hoewel er alternatieve routes zijn voor het autoverkeer, wordt aangeraden tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk gebruik te maken van (brom)fiets en openbaar vervoer. Met name zaterdag 29 juni wordt extra drukte verwacht, ook in de binnenstad.

Welk gedeelte is afgesloten en waar kan wel worden gereden? De zuidbaan is afgesloten tussen de Huiswaarderbrug en de Nollenweg en de noordbaan tussen de Laan van Straatsburg en Nollenweg. Er wordt gewerkt aan het gedeelte van de zuidbaan tussen de Huiswaarderbrug en de Neswaard én de noord- en zuidbaan tussen de Schinkelwaard en de Nollenweg.

Verbindingen van Alkmaar-Noord naar Alkmaar-Zuid blijven open (kruispunten Neswaard-Huiswaarderweg en Schinkelwaard-Huiswaarderweg). Tevens blijft verkeer mogelijk vanuit noord en zuid naar het westen. Alleen de oprit van de Helderseweg naar de zuidbaan van de Huiswaarderweg moet afgesloten worden omdat deze dood loopt op het afgesloten deel. Het verkeer kan verder de gehele ring gebruiken.

Planning werkzaamheden:

- Vrijdag 28 juni vanaf het einde van de avondspits (19.00 uur) in één keer alles frezen.
Vrijdagavond en -nacht wordt het wegdek gefreesd. Dit frezen brengt onvermijdelijk geluidsoverlast met zich mee voor mensen die dichtbij de Huiswaarderweg wonen.

- Zaterdag 29 juni asfalteren op de drie locaties.
- Zondag 30 juni asfalteren en belijnen op de drie locaties. Tot maandagochtend 6.00 uur is er een uitloopmogelijkheid vanwege weersomstandigheden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie