Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Koninklijke Marine bij Terneuzense Havenfeesten

Datum nieuwsfeit: 28-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Koninklijke Marine bij Terneuzense Havenfeesten

26-06-2002

De Koninklijke Marine is van vrijdag (28 juni) tot en met zondag (30 juni) aanwezig bij de Terneuzense Havenfeesten. Tijdens dit maritieme evenement zijn onder meer een Lynx helikopter, parachutisten van het Korps Mariniers, de Hr.Ms Tydeman en een P-3C Orion te zien. De toegang tot de Terneuzense Havenfeesten is gratis.

In de Oostbuitenhaven in Terneuzen ligt het hydrografisch opnemingsvaartuig de Hr.Ms. Tydeman. Dit schip, dat gegevens verzamelt ten behoeve van officiële zeekaarten ter bevordering van een veilige navigatie, is het hele weekend open voor publiek. Op zondag geeft de Lynx-helikopter op verschillende tijden een "Static Show". Om 15.00 uur geeft de Lynx-helikopter een reddings- en hijsdemonstratie in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij. Rond 15.30 uur zal een P-3C Orion maritiem patrouille vliegtuig een vliegdemonstratie verzorgen. Daarnaast maken parachutisten van het Korps Mariniers op verschillende tijdstippen een sprong uit een marinehelikopter. Meer informatie over de Terneuzense Havenfeesten is te vinden in de defensie evenementenkalender.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie