Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dode bij ongeval in Gulpen

Datum nieuwsfeit: 28-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-06-2002 Dode bij ongeval in Gulpen

Een 22-jarige man uit Heerlen is afgelopen nacht om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval op de Gulperbergweg (in de volksmond beter bekend als Panoramaweg) in Gulpen.

De man zat samen met vier anderen in een personenauto. Samen hadden ze een eindexamenfeest in Gulpen bezocht. Na afloop daarvan, omstreeks 02.30 uur, gingen de vijf naar een ontmoetingsplek van jongeren op de Gulpenerberg. Onderweg raakte de bestuurder, een 26-jarige man uit Eys, door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt waarna het voertuig in een slip raakte en tegen een boom botste, vervolgens doorschoof, kantelde en tegen een andere boom tot stilstand kwam. Uit het door de politie aangetroffen sporenbeeld kan worden opgemaakt dat er met hoge snelheid is gereden. Verkeersspecialisten van de politie Limburg Zuid stellen een uitgebreid onderzoek in.

De overige inzittenden van de auto - twee 15-jarige meisjes uit Gulpen en een 24 jarige en een 26 jarige man beiden uit Eys raakten allen gewond. Een van de meisjes werd met o.a. hersenletsel overgebracht naar het Klinikum in Aken. Haar toestand is ernstig. Het andere meisje liep een sleutelbeenbreuk en kneuzingen op en werd overgebracht naar het Atrium ziekenhuis in Heerlen. De 24-jarige man uit Eys werd met een open polsbreuk en diverse kneuzingen en schaafwonden eveneens overgebracht naar het Atrium ziekenhuis. De bestuurder van de auto werd met onbekend letsel overgebracht naar het Academisch Ziekenhuis in Maastricht. Van hem werd een bloedproef genomen om vast te stellen of er sprake is van drank- en/of verdovende middelen gebruik. De uitslag van deze bloedproef laat nog geruime tijd op zich wachten.

Drie van de vijf inzittenden, het overleden slachtoffer daaronder begrepen, zaten bekneld in het wrak en moesten door de brandweer worden bevrijd. Ambulancemedewerkers uit heel zuid-Limburg, een traumateam alsmede personeel van de Duitse Hilfedienst verleenden medische bijstand.

Jack van Kleef
voorlichter politie Limburg Zuid

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie