Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 28-06-2002

Datum nieuwsfeit: 28-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-06-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13:49 uur) Vrijdag 28 juni 2002

Maastricht, alcoholcontrole:
Vijf automobilisten zijn bij een alcoholcontrole op de Bosscherweg te Maastricht, die vrijdagavond en zaterdagmorgen gehouden werd, bekeurd wegens het rijden onder invloed.
De alcoholcontrole startte vrijdagavond omstreeks 20.00 uur en werd zaterdagmorgen omstreeks 02.00 uur beëindigd. In het genoemde tijdsbestek werd van 750 bestuurder een alcoholblaastest afgenomen. Vijf bestuurders bliezen een uitslag die aangaf dat er drank in het spel was. Deze bestuurders werden allen meegenomen naar het politiebureau waar zij hun medewerking moesten verlenen aan een ademanalyse. De alcoholpromillages varieerden tussen 0.6 en 1.2 promille. Tegen de vijf automobilisten werd proces-verbaal opgemaakt. Twee ervan kregen een transactievoorstel van 190 euro. Na verhoor konden zij huiswaarts,. Hun voertuigen moesten allen enkele uren blijven staan in verband met een opgelegd rijverbod. Verder werden processen-verbaal opgemaakt wegens het niet dragen van de verplichte autogordel (13), gebreken aan de verlichting (2), het niet verzekerd zijn van de auto (3), het niet APK-gekeurd hebben van de auto (4), geen rijbewijs (1) en tweemaal werd proces-verbaal opgemaakt omdat de bestuurder in de auto mobiel aan het telefoneren was zonder gebruik te maken van een voorziening in de auto. Verder werden er kleine hoeveelheden softdrugs in de gecontroleerde voertuigen aangetroffen. Deze heeft de politie in beslag genomen.

Maastricht, gewond bij verkeersongeval:
Een 37 jarige inwoonster van Maastricht is donderdag 27 juni 2002 op de Malbergsingel te Maastricht aangereden door een onbekend gebleven personenauto. Het slachtoffer fietste omstreek 17.40 uur over de Malbergsingel en wilde afslaan naar de Reinaartsingel. Tijdens de afbuigmanoeuvre werd de fietser van achteren aangereden door een personenauto. De bestuurster van de auto stopte enkele tientallen meters verder en schold het slachtoffer de huis vol. Daarna stapte zij in haar auto en reed weg. De automobilist is onbekend gebleven. Het slachtoffer bleek een pijnlijk letsel te hebben opgelopen aan een enkel, mogelijk was deze gebroken. Zij werd voor medisch onderzoek overgebracht naar het academisch ziekenhuis.

Maastricht, auto in brand gestoken.

Vrijdagmorgen 28 juni 2002 is op de Opalinestraat te Maastricht een geparkeerde personenauto opzettelijk in brand gestoken. Omstreeks 02.50 uur werd de brand die in een geparkeerde personenauto woedde door een buurtbewoner ontdekt. De gewaarschuwde brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat het interieur van de auto geheel verloren ging. Bij verder onderzoek is gebleken dat de auto voor de brand werd opengebroken en dat een vuilniszak in de auto werd geplaatst die daarop in brand werd gestoken. Een buurtbewoner zag kort voor het beuren twee jongeren op een bromfiets een vuilniszak van een stapel weghaalden en daarmee wegliepen. Of het deze zak gewest is die in de auto werd geplaatst is niet bekend. Ook de identiteit van het tweetal is nog niet bekend geworden. De politie stelt een verder onderzoek in. De auto moest door een bergingsbedrijf worden weg getakeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie