Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Initiatief voor schonere kust

Datum nieuwsfeit: 28-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BACARDI-MARTINI

Initiatief voor schonere kust

PERSBERICHT

Initiatief voor schonere kust: officiële plaatsing eerste Bacardi Breezer glasbak op Scheveningse strand

Gouda 28 juni 2002 - De eerste Bacardi Breezer glasbak is vandaag officieel geplaatst door de wethouder Stadsbeheer van de Gemeente Den Haag, de heer Wilbert Stolte. Bacardi-Martini plaatst ruim 250 van deze glasbakken langs de Nederlandse kust om bij te dragen tot het verminderen van het glas zwerfafval op de stranden. Deze glasbakken blijven staan in de zomerperiode juli t/m september 2002. In totaal verwacht Bacardi-Martini dit seizoen meer dan 100 ton glas op de stranden gescheiden in te zamelen met deze additionele glasbakken. Dit initiatief wordt volledig gedragen door de belangrijkste Nederlandse strandgemeenten en belanghebbenden zoals strandpaviljoenhouders en de Stichting Kringloop Glas.

Wethouder de heer Wilbert Stolte: 'De gemeente Den Haag heeft zich altijd sterk gemaakt voor een schone en leefbare stad en kust. Wij vinden dit een goed initiatief en zijn blij dat een onderneming als Bacardi-Martini haar verantwoordelijkheid neemt.'

Bacardi-Martini Nederland heeft een vooraanstaande plek op de markt van alcoholhoudende dranken verworven. Vooral de laatste vijf jaar kenmerkten zich door een stormachtige groei, onder andere door de introductie van Bacardi Breezer. Naast zakelijk succes, speelt ook maatschappelijke verantwoordelijkheid een belangrijke rol. In het kader van milieu en verpakkingen heeft Bacardi-Martini dan ook een aantal initiatieven genomen om aan deze verantwoordelijkheid inhoud te geven. De plaatsing van de glasbakken is er daar één van.

Mark de Witte, Algemeen Directeur Bacardi-Martini: 'Nederland moet schoner en verbeter de wereld begin bij jezelf. Wij onderkennen het probleem van zwerfafval op de Nederlandse stranden. Door het plaatsen van deze glasbakken spreken we onze consumenten aan op hun eigen verantwoordelijkheid om het strand schoon te houden en bieden ze daarbij een helpende hand.'

Noot aan de redactie
In de afgelopen 2 jaar heeft Bacardi-Martini Nederland NV haar omzet verdubbeld tot een omzet van ruim 100 miljoen euro exclusief accijns en is daarmee het grootste en sterkst groeiende premium wines & spirits bedrijf van Nederland.
Bekende merken van Bacardi-Martini Nederland N.V. zijn onder meer Bacardi rum, Bacardi Breezer, Bacardi Limón, Martini vermouth, Fiero, Offley port, Eristoff vodka, Finlandia vodka en Osborne sherry. Bacardi-Martini Nederland N.V. is een volle dochter van multinational Bacardi-Martini en maakt onderdeel uit van een Europese structuur. Ze opereert vanuit haar kantoor in Gouda waar ruim 75 personen werkzaam zijn, voornamelijk in marketing en verkoop.

Noot aan de redactie,

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie