Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland derde op EK Ponyvierspannen

Datum nieuwsfeit: 30-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie
Zoek soortgelijke berichten

KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie---

Nederland derde op EK Ponyvierspannen

3-7-2002

De Nederlanderse team heeft op het Europese Kampioenschap voor ponyvierspannen een bronzen medaille behaald. Het EK vond van 28 t/m 30 juni plaats in Sandringham (Groot Britannië). Het team bestond uit Aart van de Kamp, Pjotr van der Heijden en Paul van Riet. Na enigszins teleurstellende dressuurresultaten werd dit in de marathon en de vaardigheidsproef ruimschoots goedgemaakt.

In het individuele klassement eindigde Aart van de Kamp op de achtste plaats, direct gevolgd door Potjr van der Heijden op de negende plek.

De Duitsers bleken het sterkst te zijn, zij namen individueel de eerste tot en met de vierde plaats in beslag. De winnaar van het goud is Dirk Gerkins. Ook met het team behaalden de Duitsers de gouden medaille.

Aart van de Kamp is de laatste jaren al 7 keer Nederlands Kampioen geweest, alleen in 1993 en 1996 werd hij verslagen door Pjotr van der Heijden. Pjotr werd de andere jaren overigens tweede of derde. Ook het derde teamlid, Paul van Riet, heeft een aantal indrukwekkende prestaties op zijn naam staan. Hij behaalde onder andere in 2001 een zilveren medaille op de Nederlandse Kampioenschappen en in 1999 een gouden teammedaille op het EK.

Uitslagen

Individueel:


1. Dirk Gerkins2. Gerhard Gerich3. Tobias Bucker


4. Edwin Kiefer


5. Mia Allo

Team:


1. Duitsland2. België3. Nederland


4. Oostenrijk


5. Frankrijk

Bron: KNHS / Esther Berendsen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie