Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 30-06-2002

Datum nieuwsfeit: 30-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 30-06-2002 Persberichten regiopolitie Limburg Zuid / JvK Persberichten regionaal

Maastricht, woonschip uitgebrand

Door nog onbekende oorzaak brandde zondagochtend de aan de Wilhelminakade afgemeerde woonboot Trupati helemaal uit. Er deden zich daarbij geen persoonlijke ongelukken voor. Omstreeks 01.40 uur werd de brand ontdekt en rukte de brandweer met groot materieel uit. Zij gingen de brand met blusschuim te lijf. De politie verzocht de aanwezigen op aangrenzende boten deze te verlaten en voldoende afstand in acht te nemen. Na een uur was de brand geblust. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Heerlen, binnenbrand

Doordat een bejaarde vrouw zaterdagmiddag een elektrische frituurpan had aangezet zonder dat daar vet of olie in zat, ontstond door oververhitting brand in een woning aan het Wolfshoofdplein. De keuken van de betreffende woning brandde daardoor helemaal uit. De hele woning liep roetschade op. De bewoonster wordt tijdelijk elders ondergebracht.

Bocholtz, vlam in de fritespan

Zaterdagmorgen omstreeks 03.30 uur ontstond er brand in een flatwoning aan de Zonnebloemstraat in Bocholtz. De bewoner was laat thuis gekomen en had honger. Hij zette de fritespan op het vuur waarna hij op de bank in slaap viel. Hij werd pas wakker toen het erg warm werd in de woning. Hij begaf zich naar de keuken en zag dat de fritesketel in brand stond. Door de deksel op de pan te doen doofde het vuur in de pan. Rondspetterend vet zorgde voor enkele brandplekjes op de grond, die de man met water wilde blussen. Dit had weer tot gevolg dat het gloeiende vet over zijn voet heen kwam en hij daardoor 2e en 3e graads brandwonden opliep. De man werd in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld.

Kerkrade, inbraak

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in twee woningen aan de Calbertsweg in Kerkrade. In beide gevallen werd middels hengelen via de brievenbus de voordeur geopend. Uit de woningen verdween een onbekend geldbedrag alsmede enkele documenten.

Geleen, straatrover aangehouden

De politie van Geleen heeft zaterdagmorgen omstreeks 11.15 uur een 24-jarige inwoner van Sittard-Geleen aangehouden wegens straatroof. De man had kort tevoren bij een pinautomaat op de Markt in Geleen het pas gepinde geld uit de handen van een 32-jarige inwoner van Sittard-Geleen getrokken en fietste vervolgens hard weg in de richting van de Swentiboldlaan. Een voorbijganger reageerde alert op roepen van de benadeelde en kon de wegfietsende dief op de Prins de Lignestraat laten stoppen en hem vervolgens aanhouden. De man werd overgedragen aan de politie en vervolgens ingesloten.

Geleen, brandje in voormalige steenfabriek.

Zondagochtend moest de brandweer en politie uitrukken naar Daniken waar een binnenbrand was in de voormalige steenfabriek aldaar. In het gedeelte dat in gebruik is bij de stichting Buitenzorg was brand ontstaan doordat een heteluchtkanon aan was blijven staan en voor oververhitting had gezorgd. De brand was opgemerkt door een voorbijganger. Daardoor bleef de schade vrij beperkt.

Stein, fietsers overvallen en beroofd

Twee 18-jarige inwoners van Stein fietsen zondagmorgen omstreeks 04.00 uur over de Steinderweg naar huis. Ter hoogte van de Merodestraat doken plotseling zes jongens op die hun de doorgang belemmerden. Een van de onbekende jongens schopte tegen de fiets van een van de slachtoffers waardoor deze ten val kwam. Op de grond liggend kreeg hij enkele slagen en trappen van deze jongen. De zes wilden geld hebben. Het op de grond liggende slachtoffer ging hier niet op in. Zijn vriend wel. Hij gaf de inhoud van zijn portemonnee af, waarna het zestal vertrok. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de daders.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie