Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Midden- en West Brabant 30-06-2002

Datum nieuwsfeit: 30-06-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Persberichten vrijdag 28 juni tot en met zondag 30 juni 2002 district Bergen op Zoom

Datum: 30/6/2002
Auteur: Manon Ostendorf

TEAM STEENBERGEN

Telefonische bedreigingen

De 30-jarige P.H. uit Nieuw Vossemeer werd op vrijdagavond 28 juni 2002 aangehouden en in verzekering gesteld terzake telefonische bedreigingen naar zijn ex-vriendin. H. werd ingesloten en de volgende dag gehoord en heengezonden.

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Vernieling auto

Op 28 juni 2002 werd bij de politie aangifte gedaan van vernieling van een personenauto die geparkeerd stond in de Kapittelstraat te Bergen op Zoom. Men heeft vermoedelijk over de motorkap van de auto gelopen. Het is niet bekend wanneer het feit werd gepleegd.

Aanhoudingen

Op 28 juni 2002 omstreeks 22.00 uur werden de 30-jarige A.E. en de 31-jarige J.v.d.W, beiden uit Halsteren, aangehouden omdat de twee mannen waren binnengedrongen in een flat aan de Reigerlaan te Halsteren. Van de flat werd een ruit vernield om binnen te komen. Uit onderzoek bleek dat beide mannen met een snorfiets waren die vlak daarvoor bij de Aldi supermarkt te Bergen op Zoom was gestolen. De beide mannen werden ingesloten. Na verhoor werden beiden, nadat zij een dagvaarding uitgereikt hadden gekregen, in vrijheid gesteld.

Brandstichting

Op zaterdag 29 juni 2002 werd omstreeks 00.30 uur brand gesticht op de Schiethoek te Bergen op Zoom. Er werd een forse conifeer in brand gestoken, die helemaal in vlammen op ging. Tengevolge van de brand werden ten minste twee geparkeerde autos beschadigd. Vlak voor de brand hadden omwonenden een groepje jongeren voorbij horen lopen. Een nader onderzoek zal door de politie worden ingesteld.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Belediging politiemensen

Op 28 juni 2002 vond omstreeks 19.30 uur een belediging plaats van een politieman. De surveillerende agent reed een voertuig tegemoet, bestuurd door de 37-jarige N.O. uit Bergen op Zoom. In het voorbijgaan stak deze zijn beide middelvingers op. Na een stopteken schold de man de agent uit. De man werd aangehouden. Hij kreeg een transactie aangeboden van 220 euro. In de nacht van zaterdag 29 op zondag 30 juni werd een man uit Wouw in het centrum van Bergen op Zoom eveneens aangehouden voor belediging, deze keer van een politievrouw. De situatie ontstond toen twee politiemensen in het kader van het project Veilig Uitgaan een 20-jarige wildplasser (P.A.) uit Bergen op Zoom bekeurde. In eerste instantie begon de broer van de wildplasser, de 19-jarige J.A. zich met de situatie te bemoeien; later voegde zich hier nog een groepje van 3 mannen bij: de 20-jarige N.P. uit Wouw, de 19-jarige E.B. uit Bergen op Zoom en de 21-jarige Y.O. uit Bergen op Zoom. Ondanks het feit dat alle aanwezigen door meerdere politiemensen herhaaldelijk werden gesommeerd door te lopen, bleven de mannen zich met de bekeuring bemoeien en maakten zij geen aanstalten zich te verwijderen. Hierop zijn, naast de wildplasser, ook de vier anderen aangehouden. De 20-jarige N.P. uit Wouw werd eveneens aangehouden voor belediging. Bij zijn aanhouding brulde hij nogmaals luidkeels beledigende woorden. Enkele verdachten verzetten zich vrij heftig tegen hun aanhouding; verdachte N.P. liep hierbij lichte verwondingen op.

Aanhouding na inbraak

In de vroege ochtend van zaterdag 29 juni 2002 werd omstreeks 06.00 uur de 27-jarige P.K. uit Bergen op Zoom op heterdaad aangehouden voor een inbraak in een bloemenzaak aan het Piusplein in Bergen op Zoom. Een attente buurtbewoner had glasgerinkel gehoord en dit gemeld aan de politie. De politie was snel terplaatse en kon K. inrekenen. Bij verhoor bekende hij de inbraak. Tevens bekende hij nog een diefstal van een telefoon uit een telecomwinkel in Bergen op Zoom, die hij eerder had gepleegd. Tegen K. wordt proces-verbaal opgemaakt. Met een dagvaarding op zak, is K. inmiddels in vrijheid gesteld.

Poging tot diefstal vanuit auto

Zondagmorgen deed een inwoner van Bergen op Zoom bij de politie aangifte van een poging tot diefstal vanuit zijn personenauto, die in de late avond van zaterdag of vroege morgen van zondag heeft plaatsgevonden. Men verschafte zich toegang tot de auto door het slot aan de bestuurderszijde te forceren. De auto stond geparkeerd aan de Van Heelulaan in Bergen op Zoom en werd geheel doorzocht.

TEAM HALDERBERGE

Automobilist rijdt na aanrijding opzettelijk in op inwoner Oudenbosch en rijdt door; verdachte aangehouden

Op 28 juni 2002 vond een aanrijding plaats in de Stoofstraat te Oudenbosch. Omstreeks 23.00 uur hoorde een bewoner van de Stoofstraat dat er met een auto tegen zijn auto werd aangereden. Toen de man buiten kwam en de schade wilde regelen, bedreigde de bestuurder de man met een knuppel, om vervolgens achteruit op de man in te rijden. Deze werd geraakt. Hij hield aan de aanrijding een pijnlijk been en pijn in de borst over. Na de aanrijding verliet de dader de plaats van het ongeval.De inmiddels gealarmeerde politie wist de man in de Frenkelstraat tot stoppen te dwingen, waar bleek dat de man onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde. De man, de 34-jarige A.A. uit Rotterdam, werd aangehouden voor poging tot doodslag, verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld. De politie van Halderberge stelt een nader onderzoek in.

Vernieling; verdachte aangehouden

Op 28 juni 2002 vond kort na 23.00 uur een vernieling plaats van lampen aan de Oude Antwerpsebaan te Hoeven. Een bewoner hoorde dat er in de straat vernielingen werden aangericht. Eenmaal buiten kon er een van de knapen worden aangehouden. Het betrof hier een 14 jarige jongen uit Hoeven. Na verhoor werd hij thuis afgezet.

Aangifte mishandeling

In een cafe aan de St. Janstraat in Hoeven zijn in de vroege morgen van zondag 30 juni 2002 omstreeks 02.15 uur problemen ontstaan tussen Nederlandse en Engelse gasten, die uiteindelijk zijn uitgelopen op een massale vechtpartij, waarbij enkele tientallen mensen betrokken zouden zijn geweest. De exacte toedracht is (nog) niet bekend. Er werd een Engelsman, de 25-jarige M.L. uit Newcastle, aangehouden terzake mishandeling. Hij zou een andere klant 2 keer in het gezicht gebeten hebben. Die klant is voor behandeling naar het St. Franciscus ziekenhuis geweest.

TEAM RUCPHEN

Vernieling in bus

Op vrijdag 28 juni 2002 vond een vernieling plaats in een bus van een touringcarbedrijf die met een groep op schoolreis was geweest in Den Haag (Duinrel). In de bus werd een hoofdsteun opengesneden. De chauffeur van de bus leverde de inzittenden af bij het politiebureau. Een ingesteld onderzoek leverde geen resultaat op. Men zal trachten de schade te verhalen.

Ongeval

Op 28 juni 2002 vond omstreeks 22.15 uur een ongeval plaats op de Raadhuisstraat te Rucphen. Bij dit ongeval raakte een man uit Rucphen gewond. Het slachtoffer fietste over de Raadhuisstraat toen hij plotseling de weg over stak. Een 23-jarige automobilist uit Roosendaal kon de man niet meer ontwijken. De fietser werd geschept, waarbij hij een forse beenbreuk, alsmede een hoofdwond opliep. Het slachtoffer verklaarde 10-12 flessen bier te hebben gedronken voordat hij op zijn fiets stapte.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM
Op 28 juni 2002 werd bij de politie aangifte gedaan van een inbraak in een auto, die vrijdagmorgen op het moment van de inbraak, geparkeerd stond op het Van Dregtplein te Roosendaal. Uit de auto werd een autoradio weggenomen.

Uitgaan en openbare orde

In de vroege morgen van zondag 30 juni werd de 19-jarige A.G. uit Roosendaal aangehouden wegens het niet voldoen aan een bevel. De man stond aan de Bloemenmarkt op de rijbaan te telefoneren en werd door een politieman tot twee keer toe verzocht zijn telefoongesprek op het trottoir voort te zetten. De man antwoordde niets met de politie te maken te willen hebben en weigerde zich naar het trottoir te begeven, waarop hij werd aangehouden.

Na een ruzie bij een discotheek op de Bloemenmarkt was een 23-jarige man uit Roosendaal in de vroege morgen dusdanig over de rooie dat hij, buiten gekomen, zichzelf niet meer in de hand had en een ruit van een winkel insloeg. Hij werd aangehouden en gehoord, waarna een proces verbaal werd opgemaakt. De verdachte zal de schade vergoeden.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Aangifte auto-inbraak

Vrijdagmiddag 29 juni deed een inwoner van Roosendaal aangifte van inbraak in zijn VW Golf, die woensdag geparkeerd had gestaan aan de carpoolplaats aan de Heirweg in Roosendaal. Er werden 2 zonnebrillen weggenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie