Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht A'dam Amstelland 01-07-2002

Datum nieuwsfeit: 01-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten

Politie Amsterdam-Amstelland

Man bezorgt granaten

01-07-2002. Agenten keken wel heer raar op toen een man een trommeltje met granaatpunten op de balie van het politiebureau zette. De scherpe munitie wordt overgedragen aan de Explosieven Opruimingsdienst.

De bezitter van de munitie was aan het opruimen toen hij de granaatpunten tegenkwam. Hij had ze ooit op het strand gevonden en mee naar huis genomen. Omdat hij er nu toch wel eens vanaf wilde bracht hij ze naar het politiebureau. De Explosieven Opruimings Commando uit Culemborg stelde vast dat het hier om scherpe granaatpunten uit de tweede wereldoorlog ging, van Engelse herkomst. De munitie zal worden vernietigd.

---

Arrestatie door agent in vrije tijd

01-07-2002. Een taxichauffeur had vannacht wel heel snel de politie ter plaatse toen zijn wagen op de Prins Hendrikkade werd vernield door een agressieveling. De 36-jarige Zaandammer kon door een agent in burger worden gearresteerd.

De amokmaker sprong voor de taxi en gaf een klap op de motorkap met een deuk tot gevolg. Helaas voor de man was de passagier van de taxi een politieman in zijn vrije tijd. Deze sprak de man aan op zijn gedrag en wilde hem arresteren. De vernieler liet zich niet aanhouden en mishandelde de agent. Het lukte de politieman om zijn arrestant op het Centraal station tegen de grond te werken en vast te houden tot een surveillance auto de man overnam. De verdachte is ingesloten. De agent liep een gezwollen wang op door het voorval.
---

Explosieve situatie door XTC-lab

01-07-2002. Afgelopen donderdag heeft de politie een XTC- lab opgerold dat in een kelder van een opslagruimte in de Jan Hanzenstraat was ingericht. In verband met deze zaak zijn twee mannen van 40 jaar aangehouden. Behalve apparatuur en chemicaliën werd ongeveer 170 kilogram MDMA-poeder, in beslag genomen. Gezien de explosieve en gevaarlijke omstandigheden zijn specialisten uren bezig geweest om het laboratorium veilig te ontmantelen.

De politie kreeg een melding van stankoverlast. In de woning werd een sterke acetonlucht geroken die mogelijk afkomstig was uit een opslagplaats. In de loods zag men geen goederen die de lucht konden verklaren maar de acetonlucht werd nog sterker. In de achterwand van de loods trof men een gebarricadeerde deur aan.In verband met het explosiegevaar werd besloten de hulp van de Brandweer in geroepen.

In de kelder troffen politieagenten verschillende vaten aan gevuld met chemicaliën. De acetonlucht was hier zeer sterk en de atmosfeer was mistig en dampig. Een politiemilieuspecialist, die met perslucht de kelder inging, constateerde dat het om een levensgevaarlijke situatie ging. Hij trof in een kelder een XTC-laboratorium aan. Op een tafel werd 170 kilo poeder aangetroffen dat kennelijk lag te drogen. Van dit poeder kunnen ongeveer 1.7 miljoen XTC-tabletten gemaakt en heeft een handelswaarde van 1,1 miljoen euro. Van de chemicaliën en poeders zijn ten behoeve van het onderzoek monsters genomen. Het MDMA-poeder is op donderdagavond in verbrandingsovens vernietigd. De politie heeft op verschillende locaties huiszoekingen verricht waarbij diverse goederen in beslag zijn genomen. Het rechercheteam sluit meer aanhoudingen niet uit.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie