Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlander herkozen tot voorzitter OSPAR-commissie

Datum nieuwsfeit: 01-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Verkeer en Waterstaat
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Verkeer en Waterstaat

1 juli 2002

Nederlander herkozen tot voorzitter van internationale commissie ter bescherming van zeemilieu

Ir. R.H. Dekker, adjunct-directeur Internationaal van het Directoraat-Generaal Water van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, is herkozen tot voorzitter van de Oslo Parijse(OSPAR)-commissie. De herverkiezing van dhr. Dekker is een bevestiging van de belangrijke rol die Nederland speelt in het internationale overleg over de bescherming van zeeën en oceanen.

De OSPAR-commissie is belast met de uitvoering van het Verdrag ter bescherming van het zeemilieu van de Noordoost-Atlantische oceaan uit 1992. Dit gebied strekt zich in grote lijnen uit van Noorwegen en IJsland in het noorden tot de wateren van Portugal in het zuiden. In de OSPAR-commissie werken 15 landen (België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, IJsland, Ierland, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Portugal, Spanje, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk) en de Europese Gemeenschap samen. Daarnaast participeren waarnemers van 25 organisaties, die de belangen van milieugroepen en de industrie vertegenwoordigen.

Verder is tijdens de jaarlijkse vergadering van de commissie in Amsterdam van 24-28 juni 2002 een aantal belangrijke afspraken gemaakt om de Noordoost-Atlantische oceaan verder te beschermen. Deze afspraken hebben onder meer betrekking op biodiversiteit, gevaarlijke stoffen en lozingen door de offshore industrie. Tijdens deze vergadering is er een samenwerkingsverband gestart tussen de OSPAR-commissie en de Abidjan Conventie (een soortgelijk regionaal samenwerkingsverband in West-Afrika).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie