Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Persberichten regiopolitie Rivierenland 01-07-2002

Datum nieuwsfeit: 01-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rivierenland
Zoek soortgelijke berichten


Persberichten politie Rivierenland

---

Maandag, 01 juli 2002

---

Huissen Inbraak

Tussen donderdagavond 27 juni 18.00 uur en vrijdag 28 juni 08.00 uur werd ingebroken in een garagebedrijf aan de Nijverheidsstraat te Huissen. Er was een deur geforceerd om binnen te komen. Er werd een grote hoeveelheid banden en velgen met banden, alsmede gereedschap ontvreemd.

Slijk Ewijk Baldadigheid

In de nacht van vrijdag 28 juni op zaterdag 29 juni werden een 23-jarige inwoner uit Dodewaard en een 19-jarige inwoner uit Elst bekeurd terzake baldadigheid. Op het strandpark het 'Gat van Hage' te Slijk Ewijk werden door hen vlaggen uit de masten gehaald. De vlaggen zijn terug bij de eigenaar.

Driel Brandstichting

In de nacht van vrijdag 28 juni op zaterdag 29 juni werd in Driel op verschillende plaatsen brand gesticht. In de Casimirstraat ging een houten schuur van een op dit moment leegstaande woning in vlammen op. De brandweer wist erger te voorkomen. Het dak van de woning liep schade op, alsmede de achtergevel van de woning.

Ook de omheining van de tuin ging door de brand verloren. Ook werden coniferen over een lengte van 10 meter door de brand verwoest. Door de hitte van de brand werd ook een lichtmast van de Nuon vernield. Van een in de buurt staande bedrijfsbus smolt de voorruit door de hitte van de brand. In Driel werd aan de Oldenhof een hoeveelheid openhaardhout onder een carport in brand gestoken. Deze brand werd door bewoners en buren geblust. Ook werd een brievenbus aan de Kleine Molenstraat te Driel in brand gestoken.

Verkeerscontroles

Herveld In Herveld werd op de Verbindingsweg verkeerscontrole gehouden op vrijdag 28 juni van 11.00 - 12.30 uur. Er werden 2 bestuurders bekeurd terzake het niet dragen van de gordel, 6 personen met een te hoog vermogen van de bromfiets, 2 automobisten terzake een snelheidsovertreding en 1 bestuurder terzake het rijden met een gladde band.

Heteren In Heteren werd vrijdag 28 juni een verkeerscontrole gehouden op de Flessestraat en Achterstraat van 12.45 - 16.45 uur. Vier personen werden bekeurd terzake niet dragen van de gordel, 2 bromfietsers voor het rijden zonder helm, 3 maal voor een te groot vermogen van de bromfiets en 14 overtredingen voor het overschrijden van de maximum snelheid.

Duiven In Duiven werd zaterdag een verkeerscontrole gehouden op de Rivierweg/Nieuwgraaf van 10.30 - 12.00 uur. Er werd 12 maal bekeurd terzake het door rood licht rijden en 1 maal voor het niet hebben van een bromfietscertificaat.

Lathum Tussen 12.30 en 16.30 uur werd te Lathum op de Rivierweg controle gehouden. 27 bestuurders bekeurd terzake niet dragen gordel en 10 terzake overtreden maximum snelheid.

Tijdens de controle werd 1 bestuurder aangehouden terzake belediging van een ambtenaar. De 35-jarige inwoner uit Utrecht die werd bekeurd terzake het niet dragen van de autogordel wond zich hier erg over op en beledigde de politieman enkele malen. Aan de man werd een transactie uitgereikt terzake belediging.

Zevenaar Mishandeling

In Zevenaar werd een 22-jarige inwoner uit Duiven aangehouden terzake mishandeling. Op de Muldershof te Zevenaar werd zaterdagavond een bewoner door de 22-jarige man uitgescholden toen de man van zijn woning naar de auto liep. Toen de man hem hierover aansprak, werd hij door de 22-jarige man met de vuist in het gezicht geslagen. In de trein op het station Zevenaar kon de gealarmeerde politie de verdachte aanhouden.

Angerlo Controle visserijwet

Door de gebiedsagent van Rhederlaag werd op zondag 30 juni tussen 13.30- en 23.30 uur in samenwerking met het KLPD (Korps Landelijke Politiediensten, waterpolitie) een controle gehouden op de Rhederlaag op de onder andere de visserijwet. Er werden zo'n 50 vissers, voornamelijk van Russische en Poolse afkomst, gecontroleerd. Er werden in totaal twaalf vistuigen in beslag genomen in verband met de volgende overtredingen: het vissen zonder vergunning rechthebbende visrecht, het niet hebben van een visakte, het voorhanden hebben van meer dan 2 vistuigen, het niet hebben van een grote visakte en het vissen met levende vis.

Ook werd een Russisch gezin al vissend aangetroffen. Zij hadden langs de waterkant een aantal twijgjes geplaatst waaraan zetlijnen waren gemaakt (verboden vistuig). In totaal waren er 5 van dergelijke vistuigen geplaatst. Deze zijn allemaal in beslag genomen. Een zetlijn was zelfs verzwaard met 32 patroonhulzen. Ook hiervoor werd proces-verbaal opgemaakt. .


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: (communicatie@politierivierenland.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie