Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

DHV introduceert Inspraak via internet voor regionale en lokale over..

Ingezonden persbericht


DHV introduceert Inspraak via internet voor regionale en lokale overheden

* Inspraakprocedures voortaan sneller
* Burger wordt gelijkwaardiger partner van overheid

Advies- en ingenieursbureau DHV introduceert een nieuwe toepassing voor 'Inspraak via internet' (productnaam MAP-IT) voor lokale en regionale overheden. Met deze gestandaardiseerde methode gaat de verwerking van resultaten uit inspraakprocedures voortaan aanmerkelijk sneller. MAP-IT staat voor Management and Analysis of Participation using the Internet. DHV heeft deze toepassing samen met web-applicatie-ontwikkelaar voor bedrijfsprocessen Basket Builders ontwikkeld.

Inspraak via internet past in het beleid van de Rijksoverheid dat elektronische toegankelijkheid van overheidsinformatie stimuleert. Het verlaagt de drempel voor burgers, waardoor het aantal reacties bij inspraakprocedures in verscheidenheid zal toenemen. De geautomatiseerde ontvangst en registratie van de reacties is efficiënter dan de traditionele weg. Bovendien is Inspraak via Internet effectiever, omdat overheden meer tijd hebben voor analyse van de reacties. Hierdoor komt beleidsvorming sneller tot stand.

Burgers en andere belanghebbenden kunnen op www.inspraak.org via een gestandaardiseerd inspraakformulier reageren op beleidsvoornemens, die de overheden op deze site zetten. Overheden kunnen deze site als link plaatsen op de eigen website.

Door Inspraak via internet wordt de burger een gelijkwaardiger partner van de overheid", zegt Sandra van der Steen, projectleider vanuit de business unit Projectconsult van DHV. "Het systeem is voor de burger laagdrempelig, maar ook voor de overheid. Investeringen in software zijn niet nodig en gebruikers hoeven niet eerst op cursus. Via de webbrowser op de PC kan iedereen ermee aan de slag.

MAP-IT registreert automatisch de ontvangst van reacties en bevestigt dat aan de inzender. Een analyse-tool zorgt voor snel inzicht in de resultaten. Via een licentie hebben de overheden beveiligde toegang tot de speciale website.

Profiel DHV Groep
DHV is een internationaal advies- en ingenieursbureau, dat diensten verleent en duurzame oplossingen aanbiedt in de markten:
* Transport en Infrastructuur;

* Bouw en Industrie;

* Water;

* Telecommunicatie;

* Ruimtelijke Ordening en Milieu.

De ruim 4000 professionals werken vanuit een maatschappelijke betrokkenheid aan innovatieve concepten. Erkende expertise wordt via een hecht kennisnetwerk met sterke lokale aanwezigheid beschikbaar voor klanten in de publieke en private sector. De diensten omvatten: management consultancy, advisering, ontwerp en engineering, project-, contract- en exploitatiemanagement.

Heeft u naar aanleiding van het persbericht vragen, dan kunt u contact opnemen met Marnix Beekmans, telefoonnummer 033 468 33 02.

www.dhv.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie