Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Man zwaargewond bij bedrijfsongeval

Datum nieuwsfeit: 02-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Man zwaargewond bij bedrijfsongeval

Datum: 1/7/2002
Auteur: Enny de Wit

Man zwaargewond bij bedrijfsongeval

Een 42-jarige man uit Herenthout (België) is op maandag 1 juli 2002, omstreeks 18.00 uur ernstig gewond geraakt bij een bedrijfsongeval te Raamsdonksveer. De man was in een in aanbouw zijnde loods aan de Zalmweg schoonmaak-werkzaamheden aan het verrichten in een cementmachine. Met een hogedrukreiniger probeerde hij cementresten te verwijderen uit de machine. Hierbij kwam hij met zijn rechterarm te ver in de machine en raakte tot zijn schouderblad bekneld tussen twee rollen.

Zijn collegas waarschuwden direct de GGD, politie en brandweer. De brandweer, die met twee autos ter plaatse was wist de man na ruime een half uur uit zijn benarde positie te bevrijden. De traumahelikopter die inmiddels ter plaatse was, kon de toestand van de man stabiliseren. De man werd per ambulance overgebracht naar het Ignatiusziekenhuis te Breda.

De politie stelde de Arbeidsinspectie van het ongeval in kennis. Zij zullen het verdere onderzoek verrichten.
In de loods waren ten tijde van het ongeval ongeveer 10 personen aan het werk. Zij werkten allen voor een Nederlands bouwbedrijf.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie