Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Revitalisering winkelcentrum coevering gemeente Geldrop

Datum nieuwsfeit: 02-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Geldrop
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 19 en 26 juni 2002

Op 2 juli inspraakavond
Revitalisering winkelcentrum coevering

De gemeente is bezig met plannen voor de revitalisering van winkelcentrum Coevering. Hiervoor is, in samenwerking met projectbureau Muldershof, een structuurvisie opgesteld. Doel van deze visie is, om het winkelcentrum zowel in functioneel als in ruimtelijk opzicht te versterken. Over deze structuurvisie is op dinsdagavond 2 juli een inspraakavond. Deze bijeenkomst, onder voorzitterschap van wethouder W. Maasakkers, wordt gehouden in de Dreef, Winkelcentrum Coevering 33. U bent vanaf 19.30 uur van harte welkom.

Onderdeel van de plannen is een uitbreiding van de supermarkt, de realisering van een woongebouw en de herinrichting van de buitenomgeving. Het plan voorkeursvariant bestaat op hoofdlijnen uit:
* verplaatsing van de Edah/Konmar naar de voorzijde van het centrum en uitbreiding van deze supermarkt;

* de bouw van een appartementengebouw van in totaal 8 bouwlagen op de kop van het winkelcentrum waarbij het parkeren zal plaatsvinden in een parkeergarage;

* herinrichting van het openbaar gebied rondom het winkelcentrum;
* het dichtbouwen van de hoek bij Hoog en Droog;
Verder wordt op dit moment bekeken of de verplaatsing van de Dreef naar de Petrus en Pauluskerk haalbaar is. Tijdens deze avond wordt een toelichting gegeven op de structuurvisie oftewel op het plan in hoofdlijnen. Daarnaast worden onder andere de schetsplannen voor de supermarkt en het woongebouw gepresenteerd. De aanvang van de werkzaamheden is afhankelijk van de nog te voeren RO-procedure, maar is op dit moment gepland voor 2004.

TER INZAGE
Vanaf 1 juli tot en met 27 augustus aanstaande liggen de genoemde plannen ter inzage in het informatiecentrum van het gemeentehuis. Iedereen kan hierover gedurende die periode mondeling of schriftelijk zijn zienswijzen naar voren brengen.

AANMELDEN
Belangstellenden dienen zich vooraf persoonlijk of telefonisch aan te melden bij de receptie van het gemeentehuis, telefoon 2893893. Voor nadere informatie kunt u ook contact opnemen met de heer A. Wijnen, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, telefoon 2893961.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie