Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Dorpsvisie Klarenbeek pas na de zomer voorgelegd aan bewoners

Datum nieuwsfeit: 02-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Apeldoorn
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Apeldoorn

Dorpsvisie Klarenbeek pas na de zomer voorgelegd aan bewoners

In de voortgang van de totstandkoming van dorpsvisie Klarenbeek is vertraging opgetreden. Hiervoor zijn verschillende redenen aan te geven. Dat twee gemeenten samen aan een visie voor een dorp werken, kan uniek genoemd worden. In dit geval betekent dit ook dat er iets meer tijd mee gemoeid is voordat er een dorpsvisie ligt; het is immers niet een 'gewone' dorpsvisie.

Een tweede reden heeft te maken met de gemeenteraadsverkiezingen van maart dit jaar. De verkiezingen brachten voor de gemeente Voorst met zich mee dat er een nieuwe wethouder Ruimtelijke Ordening, mevrouw Oude Luttikhuis, is benoemd. Deze wisseling heeft ook enige vertraging met zich meegebracht.

Tenslotte is er het proces van de Stedendriehoek dat parallel loopt aan de dorpsvisie Klarenbeek. Voor de toekomst van het stedelijk netwerk Apeldoorn-Deventer-Zutphen is de discussienota 'Ruimtelijke perspectieven Stedendriehoek' opgesteld. Omdat Klarenbeek midden in het netwerk van de Stedendriehoek ligt, kunnen de ontwikkelingen van de Stedendriehoek gevolgen hebben voor Klarenbeek en de dorpsvisie. Daarom is de eerstvolgende bewonersavond over de dorpsvisie pas ná de informatieavonden over de Stedendriehoek. Dit wil echter niet zeggen dat met de ontwikkeling en de inspraak van de dorpsvisie Klarenbeek wordt gewacht totdat de inspraakperiode van de Stedendriehoek is afgerond. De ontwikkeling van de dorpsvisie gaat ondertussen gewoon door en de beide inspraakprocedures worden tegelijkertijd afgerond.

Tijdens een bijeenkomst van de gemeenten Voorst en Apeldoorn op 31 januari van dit jaar is de dorpsvisie voor Klarenbeek voor het laatst onderwerp van gesprek geweest. Het streven toen was om vóór de zomer een uitgewerkte visie klaar te hebben die dan de inspraak in zou kunnen.

Helaas blijkt nu dat dit niet haalbaar is. Mevrouw Oude Luttikhuis, wethouder van de gemeente Voorst en wethouder Van der Tas van de gemeente Apeldoorn hebben dit in een gesprek met Klarenbeeks Belang op woensdag 19 juni toegelicht.

Op dit moment wordt de concept-dorpsvisie op basis van de resultaten van de bewonerspeiling en de eerste notities van de commissieleden uitgewerkt. Het is de bedoeling om in oktober deze visie aan het dorp te presenteren en de inspraak te starten. Daarna wordt de definitieve visie opgesteld en ter vaststelling aan de gemeenteraad van Voorst en Apeldoorn voorgelegd. Waarschijnlijk is dit begin 2003 het geval.

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie