Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Infowijzer Energiebesparen in de Utiliteitsbouw

Datum nieuwsfeit: 03-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationaal Dubo Centrum
Zoek soortgelijke berichten

Nationaal Dubo Centrum

woensdag 3 juli 2002

Infowijzer Energiebesparen in de Utiliteitsbouw

Vanaf 1 juli 2002 kunnen gemeenten gebruik maken van de digitale 'Infowijzer Energiebesparen in de Utiliteitsbouw' voor de ondersteuning bij het opzetten en uitvoeren van energiebesparingsbeleid in de utiliteitsbouw.

De utiliteitsbouw in Nederland is verantwoordelijk voor een aanzienlijk deel van het totale energiegebruik in de bebouwde omgeving. Per jaar gaat het daarbij om zo'n 14.000 kiloton CO2-uitstoot. Door vergaande besparingen in dit segment is het mogelijk een aanzienlijke bijdrage te leveren aan het realiseren van de doelstellingen van het Klimaatbeleid.

De rol van gemeenten bij het thema energiebesparing in de utiliteitsbouw is aan het veranderen. Was de gemeente vroeger een pure vergunningverlener en handhaver, nu is de gemeente ook adviseur en heeft deze preventieve taken gekregen. De gemeente moet hierin een balans vinden tussen meedenken en afdwingen. Over energiebesparing in de utiliteitsbouw is voor gemeenten enorm veel informatie te vinden op internet, maar een probleem is vaak dat de informatie verspreid is over veel verschillende websites. Daarom liet Novem een Infowijzer ontwikkelen, die duidelijk laat zien waar op internet welke informatie over dit thema te vinden is. Daarnaast bevat de Infowijzer een overzicht van interessante subsidieregelingen, informatie over mogelijke energiebesparende maatregelen en informatie, die de gemeente op weg kan helpen bij het opzetten en uitvoeren van energiebesparingsbeleid in de sector utiliteitsbouw. Zo zijn er onder meer 'best practices' te vinden van gemeenten die hiermee reeds op een effectieve manier aan de slag zijn gegaan.

De site van de infowijzer is gekoppeld aan de reeds bestaande Klimaatsite van Novem. Vanaf half juli komt op deze site ook een infowijzer voor de bestaande woningbouw te staan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie