Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief over de uitlatingen van enkele imams naar de Tweede Kamer

Datum nieuwsfeit: 03-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Grotestedenbeleid Integratie minderheden ICT en de overheid Persoonsgegevens en Reisdocumenten

Brief over de uitlatingen van enkele imams naar de Tweede Kamer

Tijdens het Vragenuur van 18 juni 2002 vroeg de Tweede Kamer het kabinet om een brief naar aanleiding van uitlatingen van imams, zoals bekend geworden tijdens NOVA-uitzendingen op 13 en 14 juni 2002. Kamerleden hebben vragen gesteld die rechtstreeks deze uitlatingen betreffen: over de verblijfsrechtelijke positie van de betreffende imams, over hun inburgering en in het algemeen over een imamopleiding in Nederland, over de strafbaarheid van hun uitspraken en de bevindingen van het Openbaar Ministerie, over de bevoegdheid van burgemeesters om tot eventueel tijdelijke sluiting van een moskee over te gaan en over de financiering van deze moskeeën, over de rol van de Algemene inlichtingen- en veiligheidsdienst terzake en zijn samenwerking met justitiële en politiële diensten. Daaraan werd een vraag toegevoegd omtrent de in een motie-Dittrich (Kamerstukken II, 2001-2001, 28 000 IV, nr 34) gevraagde uitwerking van het spanningsveld tussen de vrijheid van godsdienst en levensovertuiging, de vrijheid van meningsuiting en het non-discriminatiebeginsel. Tenslotte werden ook schriftelijke vragen van de leden Albayrak en Van Heemst (nr 2010211590)
gesteld.

Middels deze brief ontvangt de Kamer een antwoord aan op de gestelde vragen. In bijlagen is een aantal onderwerpen nader toegelicht.

U kunt de brief (211 Kilobytes) downloaden in PDF-formaat. Om documenten in PDF-formaat te lezen, hebt u een PDF-readerapplicatie nodig.
MinisterVanBoxtel - 02/07/2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie