Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 03-07-2002

Datum nieuwsfeit: 03-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 3-07-2002
Persberichten district Heerlen (RKey; 12.00 u) Woensdag, 3 juli 2002

District Heerlen

Heerlen; bolletjes verdovende middelen
De politie, die afgelopen dinsdagmiddag in de Heerlense binnenstad tussen een tweetal personen een drugsdeal vermoedde, heeft beide verdachten, twee mannen (25/27) uit Heerlen op de Pancratiusstraat aangehouden. Beide verdachten bleken bij nader onderzoek bolletjes heroine en cocaine bij zich te hebben. De bolletjes met verdovende middelen, totaal zes stuks werden in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 27-jarige Heerlenaar terzake het bij zich hebben van verdovende middelen en tegen de 25-jarige Heerlenaar terzake verdenking van handel in verdovende middelen.

Heerlen; zakkenrollerij
Een 71-jarige vrouw uit Simpelveld ontdekte afgelopen dinsdagmiddag bij het winkelen in een winkel aan het Homerusplein in Heerlen dat onbekenden haar beurs uit de tas hadden gestolen. In de beurs bevonden zich enkele bankpasjes en een geldbedrag van ongeveer Euro 110,-. Het slachtoffer heeft bij de politie aangifte gedaan. Ook een 59-jarige vrouw uit Heerlen heeft bij de politie aangifte gedaan van zakkenerollerij. Het slachtoffer ontdekte afgelopen dinsdagmiddag op de Markt in Heerlen dat haar beurs uit de tas was gestolen. Daarin bevonden zich een bankpasje en een geldbedrag van ongeveer honderd Euro. Later bleek dat de zakkenrollers met het gestolen bankpasje meteen geld (Euro 1.000,-) hadden gepind. Een 81-jarige vrouw uit Heerlen ontdekte bij het afrekenen aan de kassa van een winkel aan de Saroleastraat dat haar beurs uit de tas was gestolen. Daarin bevond zich een bankpasje en een geldbedrag van ongeveer Euro 150,-.

Heerlen; op sokken
Personeel van een schoenenwinkel in het Corio-center in Heerlen betrapte afgelopen dinsdagmiddag een 16-jarige jongen uit Nuth bij diefstal van een paar gymschoenen (alarm van de poortjes ging af toen de verdachte de winkel wilde verlaten). De gewaarschuwde politie heeft vervolgens de nieuwe gymschoenen die de verdachte aan had, in beslag genomen. Het winkelpersoneel vond in de winkel een lege schoenendoos terug. Daarnaast werd in de winkel een oud paar gymschoenen, verstopt onder een rek, teruggevonden. De aangehouden verdachte werd voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Hij gaf aan dat hij de nieuwe gymschoenen die hij aanhad recent elders had gekocht en ontkent de winkeldiefstal. Daarnaast gaf de verdachte aan dat de in de winkel teruggevonden oude gymschoenen (overigens dezelfde maat) in het geheel niet van hem waren. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte. Daarnaast kreeg hij een winkelverbod uitgereikt voor het Corio Center. Na verhoor/onderzoek werd de verdachte op zijn sokken heengezonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie