Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Design award voor Nissan Primera

Datum nieuwsfeit: 03-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

AutoRai

3-7-2002

Design award voor Nissan Primera

De Red Dot Design Award is dit jaar toegekend aan de ontwerpers van de nieuwe Nissan Primera. De 27 juryleden verkozen het model boven 1478 andere inzendingen in de categorie Product Design.

De jury beoordeelde de producten onder meer op innovativiteit, functionaliteit, ergonomie en milieuvriendelijkheid.

Vooral het sportieve, dynamische uiterlijk van de Primera en de consistente manier waarop de ontwerpfilosofie is doorgevoerd in het interieur spraken de juryleden aan. De nieuwe Primera wijkt volledig af van de traditionele sedan. De voor- en achterkant lijken in een elegante, vloeiende lijn op te gaan. Hierdoor was het mogelijk extra veel ruimte en comfort binnenin te creëren. Samen met de hoge mate van functionaliteit van het interieur valt de Primera absoluut op.

Ontwerpfilosofie
De Nissan Primera is ontworpen in het Nissan Design Centre in München onder supervisie van Stéphane Schwarz. Bij het ontwerp van de Nissan is sterk rekening gehouden met de wensen van de toekomstige gebruikers. Een belangrijke doelstelling was het stereotiepe sedanconcept los te laten en tegelijk het functionele van een ruim en comfortabel interieur te combineren met een onderscheidend en futuristisch exterieur. Speerpunten daarbij waren een ongecompliceerd design, passie en rijplezier.

Vereerd
Schwarz nam de Red Dot Design Award graag in ontvangst. We voelen ons zeer vereerd. De award bevestigt dat de boodschap die we wilden overbrengen goed is begrepen. We dragen de award dan ook op aan alle ontwerpers, die enthousiast en vol overgave hebben meegewerkt aan de Primera.

Nissan won de Design Award al eerder voor de Nissan Micra (1993), de Nissan Almera (1996) en de Almera Tino (2001).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie