Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Advies Programmaraad Utrecht Zuidoost aan kabelexploitanten

Datum nieuwsfeit: 03-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amerongen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amerongen


Gemeente Amerongen

Persbericht

Programmaraad Utrecht Zuidoost heeft het onderstaande advies uitgebracht aan kabelexploitanten over het pakket radio- en televisiezenders voor de regionale kabel.

Op grond van de Mediawet zijn gemeenten verplicht een programmaraad te hebben voor de kabeltelevisie en kabelradio. In onze regio hebben negen gemeenten, te weten: Amerongen, Doorn, Maarn, Renswoude, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal, Woudenberg en Wijk bij Duurstede de Programmaraad Utrecht Zuidoost geformeerd. De programmaraad heeft als taak het adviseren van de kabelexploitant over de samenstelling van het wettelijk basispakket voor de kabeltelevisie en -radio.

Het basispakket bestaat uit 15 zenders voor televisie en uit 25 zenders voor de radio. De invulling van de overige zenders mag de kabelexploitant zelf bepalen. De kabelexploitant zal voorts de kijkers de mogelijkheid bieden tot een abonnement op het basis- of het pluspakket (incl. basispakket).
De Programmaraad heeft, mede na afloop van de inspraakprocedure, onderstaande adviezen aan de kabelexploitanten Casema en Decas uitgebracht en is nu in afwachting van hun reactie of de advisering wordt overgenomen.

Voorstel televisiepakket

MUST CARRY PAKKET (basispakket)
(7 zendgemachtigden door de regering voorgeschreven. De programmaraad kan hierin niet adviseren).

1-2-3. NEDERLAND 1 t/m 3
4-5. VRT-TV 1 + KETNET / CANVAS
6. REGIONALE OMROEP

(Gemeente Scherpenzeel: TV Gelderland, via Uchelen) (Overige gemeenten: Kanaal 9 via Utrecht-Lopik)

7 LOKALE OMROEP (Huidige situatie)

* Scherpenzeel, Veenendaal, Woudenberg, Renswoude en Maarn hebben eigen lokale TV.
Programmering: Tekst-TV

* Overige gemeenten hebben (nog) geen geregistreerde lokale TV. Wanneer de lokale omroep geen gebruik maakt van het toegewezen kanaal doordat er geen uitzendrechten zijn verleend en/of dat er nog er geen lokale omroep in de desbetreffende gemeente is opgericht dan dit kanaal voeden met: B.V.N.

OVERIGE PAKKET (basispakket)
(8 tv-zendgemachtigden. Dit pakket van 8 TV-stations wordt aan de hand van een bindend advies aan de kabelexploitant samengesteld door de programmaraad. Casema en Decas hebben hierin geen directe adviserende taak. De kabelexploitanten hebben wel de mogelijkheid tot advisering m.b.t. eventuele verhogingen van de tarieven in relatie tot de keuze van de zendgemachtigden door de programmaraad). 8-9. RTL 4 + 5
10-11. SBS 6 + NET 5/Kindernet
12. TMF
13. ARD
14. ZDF
15. BBC WORLD SERVICES

PLUSPAKKET
(17 zendgemachtigden kan door Casema worden samengesteld. De programmaraad heeft slechts de mogelijkheid hierin te adviseren) 16. YORIN
17. V 8
18. AL JAZEERA (Arabisch)
19. TRT INTERNATIONAL (Turks)
20. EUROSPORT
21 DISCOVERY CHANNEL
22. NATIONAL GEOGRAFIC CHANNEL
23. BBC 1
24. BBC 2
25. TCM/CARTOON NETWORK
26. RTL +
27. WDR
28. CNN
29. RAI UNO (Italiaans)
30. TVE INTERNACIONAL (Spaans)
31. TV5 (Frans)
32. GERESERVEERD KABELKRANT

EXTRA TOEGEVOEGD DOOR CASEMA
33. CASEMAKANAAL
34. ETALAGEKANAAL

Voorstel Radio-pakket

BASISPAKKET RADIO(25 programma's wettelijk verplicht) Must Carry pakket (9 zendgemachtigden door de regering voorgeschreven)


1.-5.


Radio 1,2,3 FM, RADIO 4 en 747 FM

6.

REGIONALE OMROEP
alle gemeenten, behalve Scherpenzeel
RADIO M (Utrecht Regionaal=tevens calamiteiten zender) Gemeente Scherpenzeel: OMROEP GELDERLAND (Veluwe programmering via Uchelen)

7.

LOKALE OMROEP

8.

VRT RADIO 1

9.

VRT RADIO 2

Overigen (16 zendgemachtigden, samenstelling door programmaraad. Casema en Decas hebben hierin geen directe adviserende taak. De kabelexploitanten hebben wel de mogelijkheid tot advisering m.b.t. eventuele verhogingen van de tarieven in relatie tot de keuze van de zendgemachtigden door de programmaraad).
10. COUNTRY FM
11. WERELDOMROEP NET 1
12. FRANCE INFO
13. KLARA (voorheen VRT 3)
14.-16. WRD 1, 2 en 4
17.-18. BBC WORLD SERVICES en BBC3
19. SKY RADIO
20. CLASSIC FM
21. RADIO 10
22. RADIO 538
23. YORIN FM
24. BUSINESS NIEUWS RADIO
25. TWEEDE KAMERLIJN

Pluspakket (7 zendgemachtigden kan door kabelexploitanten worden samengesteld. De programmaraad heeft de mogelijkheid hierin te adviseren.
26. MEDI 1 INTERNATIONAL (Arabisch)
27. RADIO TRGT (Turks)
28. NOORDZEE FM
29. KINK FM
30. JAZZ RADIO BERLIN (Duitstalig)
31. WERELDOMROEP NET 2
32. RADIO RNE 1 (Spaans)

Tegen deze bekendmaking staat geen inspraakmogelijkheid over. De inspraakprocedure inzake het radio- en het tv-pakket heeft reeds eerder plaatsgevonden. Als u van deze inspraakmogelijkheid gebruik heeft gemaakt en nog geen reactie heeft gekregen, ontvangt u deze nadat de samenstelling van de pakketten definitief is.

Het secretariaat voor de Programmaraad wisselt jaarlijks en wordt dit jaar vanuit de gemeente Wijk bij Duurstede gevoerd. Programmaraad Utrecht Zuidoost, p/a Postbus 83, 3960 BB Wijk bij Duurstede.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie