Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Laroes nieuwe hoofdredacteur NOS Journaal

Datum nieuwsfeit: 03-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Omroep Stichting (NOS)
Zoek soortgelijke berichten

NOS


Laroes nieuwe hoofdredacteur NOS Journaal
03-07-2002
Hans Laroes is per vandaag, 3 juli 2002, benoemd tot hoofdredacteur van het NOS Journaal. De selectiecommissie was unaniem in haar keuze voor Laroes (47) als nieuwe hoofdredacteur. Laroes volgt oud-hoofdredacteur Nico Haasbroek op. De hoofdredactie van het Journaal bestaat vanaf vandaag uit Hans Laroes en twee adjunct-hoofdredacteuren. De Journaalredactie is vandaag van de benoeming van Laroes op de hoogte gebracht.
Laroes was al sinds oktober 2000 operationeel hoofdredacteur bij het NOS Journaal. In die functie was hij eerstverantwoordelijk voor het journalistieke proces bij het Journaal. Na het vertrek van Haasbroek op 22 mei jongstleden is na intern overleg besloten om de functies van algemeen en operationeel hoofdredacteur samen te voegen. In de nieuwe functie is Laroes zowel organisatorisch als journalistiek eindverantwoordelijk voor het NOS Journaal. Laroes wordt terzijde gestaan door de adjunct-hoofdredacteuren Bernadette Slotboom en René Went. Samen vormen zij de nieuwe hoofdredactie van het Journaal. Overigens komt er nog een derde adjunct-hoofdredacteur. De sollicitatieprocedure voor deze functie start op korte termijn.

Laroes begon in 1988 zijn carrière bij de NOS als verslaggever/presentator van de Haagse redactie van het NOS Journaal. Dit nadat hij vanaf 1977 diverse functies bij regionale kranten had bekleed. In 1992 stapt Laroes over naar de Journaalredactie in Hilversum om daar redactiechef te worden. In juli 1997 volgde zijn benoeming als adjunct-hoofdredacteur, waarna hij in oktober 1999 plaatsvervangend hoofdredacteur werd.

Sinds oktober 2000 was Laroes actief als operationeel hoofdredacteur bij het NOS Journaal. Als algemeen hoofdredacteur is Laroes eindverantwoordelijk voor 14 Journaal-uitzendingen per dag, die door een kleine 200 Journaalmedewerkers worden gemaakt.

Hans Laroes

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie