Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ybema neemt rapport Betaalbaarheid Watersport in ontvangst

Datum nieuwsfeit: 03-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KNWV

DATUM: 3-7-2002

BELANGENBEHARTIGING - Staatssecretaris Ybema neemt rapport
Betaalbaarheid Watersport in ontvangst

---

De heer G. Ybema (demissionair staatssecretaris van Economische Zaken) heeft vandaag in Bunnik het rapport Betaalbaarheid Watersport in ontvangst genomen. Het rapport werd aangeboden door de heer E. Lagerweij, voorzitter van het Watersportberaad.

"Is Watersport nog wel betaalbaar" Op deze vraag wilden de 17
waterorganisaties die samenwerken in het Watersportberaad graag een antwoord hebben. Om een antwoord op deze vraag te krijgen werd onderzoek verricht door Buro Stroband onder begeleiding van de werkgroep Betaalbaarheid Watersport.

De heer Ybema, staatssecretaris EZ neemt rapport in ontvangst uit handen van voorzitter Watersportberaad de heer E. Lagerweij

De heer D. van Dijk, voorzitter van de werkgroep Betaalbaarheid Watersport, concludeert dat Buro Stroband veel gegevens heeft
verzameld. "Uit deze gegevens blijkt dat niet vastgesteld kan worden dat watersporters gestopt zijn met hun sport; wel geven deze gegevens een goed beeld van de kosten van de sport. Mocht er ook maar iets gebeuren met deze kosten dan moet dat heel voorzichtig en in goede coördinatie plaatsvinden," zo meent de heer Van Dijk. "De sport is nog steeds toegankelijk en dat moet zo blijven, zodat een ieder zich erin kan blijven plezieren."

De uit Friesland afkomstige heer Ybema deelt de liefde voor de watersport met de aanwezigen en is ook van mening dat het niet zo mag zijn dat de watersport op een gegeven moment niet meer te betalen is. " Dan hebben we een groot probleem." Hij is van mening dat het rapport in zijn opzet geslaagd is als waarschuwing om te voorkomen dat watersport een elitesport wordt. Ook de heer Ybema is van mening dat watersport voor een ieder toegankelijk moet blijven. Bij het in ontvangst nemen van het rapport zegt de heer Ybema toe de informatie zeker onder de aandacht van zijn opvolgers te brengen.

Laat meer artikelen zien over: KNWV Belangenbehartiging
---

Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Vlek ((pr@knwv.nl)). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - (info@knwv.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie