Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

De hangende tuinen van Den Haag

Datum nieuwsfeit: 04-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2002-07-02: De hangende tuinen van Den Haag

Op donderdag 4 juli hangt wethouder Bruno Bruins samen met Paul Rutten, vice-voorzitter van ondernemersvereniging Torenstraat/Jan-Hendrikstraat, vanuit een hoogwerker de laatste 'hanging basket' op in de binnenstad. Dit vindt plaats om 16.15 uur aan de Torenstraat 55. De hangende bloemenmanden zijn een onderdeel van het project 'kleur en fleur in de binnenstad'.

De gemeente Den Haag heeft in de afgelopen twee jaar fors geïnvesteerd in meer groen en bloemen in de binnenstad. Het doel hiervan is het leef- en winkelklimaat in de binnenstad te verbeteren. Op verschillende plekken zijn inmiddels plantenbakken en geraniumtorens geplaatst om het straatbeeld voor bewoners en bezoekers op te fleuren en te verlevendigen.

In dit project zijn in 2000 al bloembakken opgehangen in de Wagenstraat en op de Stationsweg. Dit gebeurde in samenspraak met de ondernemers uit deze straten. Het succes van deze hanging baskets in de Wagenstraat en op de Stationsweg heeft geleid tot de wens van ondernemers in de binnenstad om de hangende bloemenmanden ook naar andere winkelgebieden uit te breiden. De gemeente heeft in het kader van een goede publiek-private samenwerking geld vrijgemaakt om initiatieven van ondernemers-verenigingen te ondersteunen.

De 'hanging baskets' zijn onder meer te vinden in winkelgebieden als Buitenhof, Plaats, Torenstraat, Jan Hendrikstraat, Gravenstraat en Halstraat.

last update: 2-7-2002 15:29:16 ;pag.: 14213; auteur: 77;cat.: 17,Geen reactieknop ondersteunt het gebruik van scripts niet ...

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie