Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Besluitenlijst B&W Oirschot 04-07-2002

Datum nieuwsfeit: 04-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Oirschot

Besluitenlijst: 25-07-2002
Uitbreiding Watermolen Spoordonk
De eigenaar van de Watermolen wil een ontvangstruimte en terras aanleggen. De Provincie stemt hier niet mee in, vanwege de ligging in de natuur. Er zijn echter wel mogelijkheden als extra natuur aangelegd wordt en als het bouwplan zodanig aangepast wordt dat de geluidsoverlast minder is. Het college vraagt de raad om hiervoor een nieuw voorbereidingsbesluit te nemen.

Bedrijfsunits De Scheper
Er blijkt te weinig belangstelling te zijn van Oirschotse bedrijven voor het huren en kopen van kantoren en bedrijfsunits die door Banbouw gebouwd zullen worden. Op 9 van de 15 units is een optie genomen door Oirschotse bedrijven; op de kantoren zijn geen opties genomen. Van Stekelenburg Rooijakkers makelaars krijgt toestemming om het project ook aan bedrijven van buiten Oirschot aan te bieden. Vanwege de provinciale regelgeving kan het college de makelaar echter geen toestemming geven om een reclamebord langs de snelweg te plaatsen.

Locaties nieuwe rijhal De Hille
De Stichting Oefenhal De Hille heeft een aantal mogelijke locaties aangedragen voor de bouw van een nieuwe rijhal, maar deze voldoen niet aan de bepalingen het Streekplan en aan de opmerkingen in het goedkeuringsbesluit.

Vergunningen Uitspanning De Bollen
Uitspanning De Bollen heeft een drank- en horecavergunning en een exploitatievergunning gekregen. De eigenaar mag totaal 80 m2 gebruiken voor de uitspanning/kleinschalige horecadoeleinden, waarvan maximaal 25 m2 voor een terras bij de ingang van het recreatiegebouw. Het college heeft hiermee geprobeerd zoveel mogelijk rekening te houden met de belangen van alle partijen.

Bouwaanvraag dakkapel
De aanvraag voor het bouwen van een dakkapel aan de voorzijde van een woning aan de Eeusel is geweigerd. De dakkapel beslaat namelijk bijna de hele breedte van het dakvlak, terwijl een maximale breedte van 40% van het dakvlak is toestaan. De afwijkende dakkapellen in de omgeving zijn vergund vóór de gemeentelijke herindeling in 1997 en daarom is het gelijkheidsbeginsel niet van toepassing.

Terras voor winkel
Een horeacaondernemer aan de Markt krijgt geen vergunning tot het exploiteren van een terras vóór de aangrenzende winkel. Een terras kan alleen toegestaan worden bij panden waar een horecabedrijf bevestigd is. De gemeente wil hiermee hinder en overlast door terrassen voorkomen.
25-07-2002 (nieuw)
18-06-2002

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie