Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

College Eindhoven akkoord met continuering project Bemoeizorg

Datum nieuwsfeit: 04-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Eindhoven

Persbericht: 4 juli 2002, no. 119

College akkoord met continuering project Bemoeizorg

Het college van B&W heeft deze week op basis van een evaluatie besloten het project Bemoeizorg te continueren tot 2004. Belangrijke resultaten zijn dat in de periode januari tot november 2001 146 personen uit de doelgroep zijn bereikt. En dat de hulpverleningsmethode expliciet afgestemd is op de hulpvraag van de cliënt. Bemoeizorg is daarmee een goed lopend project dat volop in ontwikkeling is.

Bemoeizorg is gericht op mensen met een meervoudige problematiek. Het gaat hierbij om mensen met psychische, psychiatrische, lichamelijke, verslavings- en sociale problemen of een combinatie daarvan. Het doel van het project is tot een aanvaardbare leefsituatie voor zowel cliënt als voor zijn omgeving te komen. Waar mogelijk wordt aangehaakt bij reguliere hulpverlening.
In 2000 is het project gestart als pilot in Woensel en Tongelre en is daarna uitgebreid over de stad Eindhoven. De uitvoering van het project gebeurt in teamverband door medewerkers van Novadic, GGzE, Politie, GGD en NEOS.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie