Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SNN Samenwerkingsverband Noord-Nederland

Datum nieuwsfeit: 04-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: SNN Samenwerkingsverband Noord-Nederland
Zoek soortgelijke berichten

SNN Samenwerkingsverband Noord-Nederland


SNN-subsidie voor veerdienst met traditionele zeilschepen Het SNN heeft 62.400,- beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling en exploitatie van een veerdienst langs plaatsen aan het IJsselmeer. Daarvoor zullen traditionele zeilschepen worden gebruikt. Het project is een experiment en dient twee doelen. Behalve dat een kwalitatief hoogstaand toeristisch product wordt geïntroduceerd, levert het een bijdrage aan het opvullen van de rustige zomerperiode voor charterschepen.

In de jaren tachtig maakte de traditionele chartervaart een explosieve groei door. Daarin is verandering gekomen. De bezettingsgraad staat onder druk en met name in de zomermaanden neemt de bezetting voor charterschepen af, doordat steeds meer mensen relatief lang op vakantie naar het buitenland gaan. Daarentegen worden in eigen land korte vakanties gehouden, waarbij de vraag naar afwisseling toeneemt.

Het project SailTrack speelt met bovengenoemde veerdienst in het IJsselmeergebied in op deze ontwikkelingen. De verwachting is dat het aantal overnachtingen in Fryslân met zesduizend zal toenemen. Het project versterkt volgens de bestuurscommissie Economische Zaken van het SNN het toeristisch aanbod en heeft een aanzuigende werking. De subsidie komt uit EZ-Kompasmiddelen.

02-07-2002 (02-013)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie