Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Reconstructie kruispunt Van Wijngaardenlaan in Voorschoten

Datum nieuwsfeit: 04-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Voorschoten
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Voorschoten

Persberichten - Reconstructie kruispunt Van Wijngaardenlaan ter hoogte van Texaco
Uitgebracht op: donderdag 4 juli 2002

Voor de voorgenomen nieuwbouw in het Van der Hoevenpark is een bouwontsluiting nodig. De bouwontsluiting mag echter niet via de omringende wijken plaatsvinden. Daarom zal er op de Van Wijngaardenlaan bij het kruispunt nabij Texaco een bouwontsluiting richting het Van der Hoevenpark worden gemaakt.

Aangezien de bestaande situatie onvoldoende mogelijkheden biedt om een goede maar vooral een zo veilig mogelijke bouwontsluiting te garanderen moet er een aanpassing plaatsvinden. Hierbij wordt rekening gehouden met de toekomstige hoofdontsluiting van de woonwijk die ook via de Van Wijngaardenlaan zal plaatsvinden. Het kruispunt wordt getransformeerd tot een rotonde.

Voorafgaande aan de start zal de rotonde eerst in ruwbouw worden aangelegd, waarbij de hoofdstructuur wordt vastgelegd. Hiermee zal naar verwachting eind augustus/begin september 2002 een aanvang mee worden gemaakt. Als de bouw van de woonwijk is afgerond, zal de rotonde zijn definitieve afwerking krijgen. Naar verwachting zal dit medio 2005 kunnen plaatsvinden. Het eindbeeld zal dan overeenkomen met de bestaande rotonde op Van Beethovenlaan / Mozartlaan.

Voor de reconstructie zullen er tijdelijke verkeersmaatregelen nodig zijn. Enige hinder is daarbij echter niet geheel te voorkomen. Omtrent de planning en de uitvoering van de werkzaamheden wordt een informatieochtend op 12 juli van 10.00 - 12.00 uur in het Cultureel Centrum georganiseerd. Het informatiemateriaal zal tevens tijdens de donderdagavondopenstelling in het gemeentehuis op 11 juli te bekijken zijn.

Einde persbericht.


---

---

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J.W. van der Klaauw telefoon 071 - 5600 669 of bureau Voorlichting en Communicatie mevrouw M. van Eijck 071 5600 626.


- einde bericht -

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie