Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse ISAF-militair helpt gewonde Afghaan

Datum nieuwsfeit: 04-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Korporaal M. Marcelle van ISAF (KL-voorlichting ISAF)

Nederlandse ISAF-militair helpt gewonde Afghaan

04-07-2002

Tijdens het uitvoeren van een patrouille in Kaboel, troffen Nederlandse militairen van de ISAF-veiligheidsmacht dinsdag (2 juli) rond 13.20 uur een 40-jarige Afghaan langs een weg in de Afghaanse hoofdstad. De betrokken man was aangereden door een vrachtauto en had een fikse hoofdwond. Korporaal Marinho Marcelle van het verkenningspeloton van het Nederlandse ISAF-detachement verleende eerste hulp aan het slachtoffer, stabiliseerde hem en maakte hem vervolgens gereed voor vervoer naar een ziekenhuis.

Het Afghaanse verkeersslachtoffer werd vervolgens met een taxi afgevoerd naar het Wazir Akbarkhan-ziekenhuis in Kaboel. Het is niet voor het eerst dat Nederlandse militairen hulp verlenen aan Afghaanse burgers. Eind mei verleenden Nederlandse ISAF-militairen eerste hulp nadat een Afghaanse familie gewond was geraakt bij een auto-ongeval. De militairen hebben de noodzakelijke eerste hulp verleend, het verkeer op de plek des onheils in veilige banen geleid en de geneeskundige groep op het kamp gealarmeerd. Dankzij de snelle reactie van de landmachtmilitairen, bleven de gevolgen van dat ongeval beperkt. (foto: KL-voorlichting ISAF)


* Dossier: Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie