Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Drie marineschepen terug in Den Helder

Datum nieuwsfeit: 05-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Drie marineschepen terug in Den Helder

03-07-2002

Persbericht Ministerie van Defensie DV/PB51

Na hun inzet in de strijd tegen het internationale terrorisme keren drie schepen van de Koninklijke Marine vrijdagochtend 5 juli in hun thuishaven Den Helder terug. Het gaat om het bevoorradingsschip Hr.Ms. Amsterdam en de fregatten Hr.Ms. Van Amstel en Hr.Ms. Abraham van der Hulst. De twee fregatten zijn op 14 januari jl. gelijktijdig vertrokken.

In het kader van de operatie Enduring Freedom is Hr.Ms. Van Amstel zes maanden actief geweest in de wateren rond het Arabisch Schiereiland. Naast haar taken op het gebied van waarneming, inlichtingenverzameling en het escorteren en beveiligen van andere geallieerde schepen, heeft de Van Amstel als eerste Nederlandse fregat zogeheten boardings uitgevoerd op verdachte schepen.

Hr.Ms. Abraham van der Hulst heeft in het Caraïbisch Gebied gepatrouilleerd ter vervanging van Amerikaanse schepen. Het fregat is daar een half jaar ingezet voor anti-drugsoperaties. De Van der Hulst heeft diverse drugstransporten onderschept. Hierbij werd in totaal 2330 kilo cocaïne en 4600 kg marihuana in beslag genomen.

Hr. Ms. Amsterdam komt uit de Middellandse Zee. In het kader van de operatie Active Endeavour, die dient ter ondersteuning van Enduring Freedom, heeft het schip gedurende drie maanden de bevoorrading verzorgd van geallieerde schepen op weg naar de wateren rond het Arabisch Schiereiland.

* Dossier: Afghanistan/Strijd tegen het terrorisme

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie