Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 05-07-2002

Datum nieuwsfeit: 05-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-07-2002 Persberichten district Binnensticht, 09.30 uur

Bedrijfsinbraak verdachten aangehouden

DRIEBERGEN/RIJSENBURG In een winkel op de Traaij vond in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 juli een inbraak plaats.

Omstreeks 03.10 uur kreeg de politie een melding dat drie mannen een ruit vernield hadden en inmiddels goederen uit de winkel weghaalden Ter plaatse trof de politie een kapot geslagen ruit aan. Getuigen hadden gezien dat de verdachte in de richting van de Oranjelaan waren gevlucht.

Op de vluchtroute trof de politie een gedeelte van de gestolen goederen aan. Meerdere politieautos kwamen ter plaatse en zochten de buurt af. Op de Hoge Steeg zagen agenten drie mannen lopen die bezweet waren en aan het signalement voldeden. De mannen allen 19 jaar oud en afkomstig uit Driebergen/Rijsenburg werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Negeren stopteken

DRIEBERGEN/RIJSENBURG De politie heeft donderdagmorgen een man aangehouden voor het negeren van een stopteken en het maken van een groot aantal verkeersovertredingen.

Omstreeks 09.15 uur kreeg een 24-jarige man uit Maarssen een stopteken omdat hij zijn gordel niet om had. Door de agent werd hij gesommeerd even rond de rotonde te rijden en zich te melden. De bestuurder sloeg echter snel rechtsaf de Hoofdstraat en de Akkerweg op in de richting van Doorn.

Ter hoogte van Doorn reed de man rechtsaf de Langbroekerweg op om vervolgens de Beaufortweg in de rijden. Via de Hogedijk reed hij de Vruchtgaard in. Ten slotte stopte hij op de Lijsterbes. Hier werd de man aangehouden. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich hevig en werd geboeid overgebracht naar het bureau. In de tijd dat de man achtervolgd werd maakte hij een groot aantal verkeersovertredingen. De officier van Justitie heeft de auto in beslag laten nemen.

Aanrijding letsel

ZEIST Op de Waterigeweg vond in de nacht van donderdag 4 op vrijdag 5 juli een éénzijdige aanrijding plaats waarbij een man gewond raakte.

Een 29-jarige man (woonplaats onbekend) reed omstreeks 00.30 uur met zijn auto over de Waterigeweg. Ter hoogte van de kruising met de Zinzendorflaan raakte de man door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en reed eerst een aantal verkeerspaaltjes uit de grond om vervolgens tegen een boom tot stilstand te komen.

De agenten ter plaatse roken een sterke alcohollucht bij de bestuurder. In het ziekenhuis zal na de behandeling van de man bloed worden afgenomen om te controleren of hij gedronken had.

Verkeerscontrole

DRIEBERGEN/RIJSENBURG De politie heeft donderdagmiddag op de Hoofdstraat een verkeerscontrole uitgevoerd.

In totaal bekeurde de politie 27 bestuurders voor het niet dragen van de autogordel, 4 voor het overschrijden van de maximum snelheid, 2 voor het niet handsfree bellen en één voor een verlopen AKP.

Tevens werden drie bromfietsbestuurders bekeurd voor het niet verzekerd rijden, te veel vermogen en het niet hebben van een bromfietscertificaat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie