Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zorgverzekering toegankelijker voor Vlaamse Brusselaars

Datum nieuwsfeit: 05-07-2002
Bron: Vlaamse overheid
Zoek soortgelijke berichten

Vlaamse overheid

Op voorstel van Vlaams minister van Welzijn, Gezondheid, Gelijke Kansen en Ontwikkelingssamenwerking Mieke VOGELS heeft de Vlaamse regering beslist om zogeheten bicommunautaire (tweetalige) voorzieningen in Brussel toe te laten tot het systeem van de zorgverzekering. De zorgbehoevende Vlaamse Brusselaar moet wel in het Nederlands behandeld worden.

Zorgbehoevenden hebben niet-medische zorgen nodig. Daarvoor kunnen ze rekenen op mantelzorgers, professionele zorgverleners of zorgvoorzieningen. De Vlaamse zorgverzekering voorziet in een gedeeltelijke terugbetaling van die kosten waardoor de levenskwaliteit verhoogd wordt. Afhankelijk van de zorg kan dit gaan van 75 euro per maand (mantelzorg) tot 160 euro (residentiële zorg). ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie