Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe subsidieregeling voor gebouwde omgeving

Datum nieuwsfeit: 05-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu BV (NOVEM)
Zoek soortgelijke berichten

Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu BV

NOVEM


Subsidieregeling/'Koplopers'/Persbericht

Bericht voor de pers

Koplopers gezocht, subsidie geboden.

Nieuwe subsidieregeling voor gebouwde omgeving.

Vanaf 24 mei 2002 is het Subsidieprogramma innovaties energiebesparing woningen en gebouwen 2002 van kracht. Doel van deze regeling is het stimuleren van vernieuwende, energiebesparende technieken, materialen en methoden voor de gebouwde omgeving.
Met uitzondering van overheidsorganisaties staat aanvragen voor iedereen en elke organisatie vrij. Minimaal 70 kansrijke, innovatieve voorstellen worden gehonoreerd met een subsidie.

Waarom?
De Nederlandse overheid streeft naar een aanzienlijke reductie van de CO2-uitstoot in ons land. De gebouwde omgeving is één van de gebieden die op dit punt belangrijke kansen biedt. Om die kansen te effectueren zijn twee lijnen uitgezet. Dat is, ten eerste, het verder stimuleren van technische innovaties binnen de gebouwde omgeving. En ten tweede het ondersteunen van integrale benaderingswijzen op het gebied van energiebesparing: methodieken die via een brede aanpak tot nieuwe resultaten leiden.

Welke projecten?
Projecten moeten in hoofdzaak op de Nederlandse markt zijn gericht. Gezocht voor de woningbouw zijn projecten op het gebied van renovatie. Voor de utiliteitsbouw - bestaand en nieuw - gaat de aandacht uit naar projecten in de segmenten kantoren, klinische gezondheidszorg en winkels. De projectvorm kan uiteenlopen: van haalbaarheidsstudies tot ontwikkelingsprojecten en demonstratieprojecten. In de subsidieregeling is een lijst met concrete voorkeurprojecten opgenomen.

Datum van indiening.
Aanvragen tot subsidieverlening worden beoordeeld door Novem, de Nederlandse Organisatie Voor Energie en Milieu. De aanvragen voor haalbaarheidsprojecten moeten vóór 1 november 2002 bij Novem zijn ingediend. De aanvragen voor preconcurrentiële ontwikkelingsprojecten en demonstratieprojecten vóór 6 september 2002.

Meer informatie.
Belangstellenden kunnen bij Novem terecht voor de programmabrochure, inclusief een cd-rom met wetteksten en aanvraagformulier. Het nummer is 030 2393 753. Ook de Novem- website biedt uitkomst: www.novem.nl.

39 Novem voert in opdracht van VROM DGW het koepelprogramma CO2-reductie in de gebouwde omgeving uit. Het doel van dit programma is een besparing van 3 Mton CO2-reductie per jaar in 2010 ten opzichte van 1990. Het accent ligt op grootschalige implementatie van bedrijfszekere instrumenten om CO2 te reduceren. Het programma gaat vooral uit van de mogelijkheden bij doelgroepen in de markt. Deze doelgroepen zijn gemeenten, woningcorporaties, projectontwikkelaars, institutionele beleggers, eigenaar-bewoners, particuliere opdrachtgevers en eigenaar-gebruikers (utiliteitsbouw).

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie