Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 05-07-2002

Datum nieuwsfeit: 05-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 5-07-2002 Aanhoudingen in fraude met gestolen credit-cards(RKey;15.15u Vrijdag, 5 juli 2002

District Maastricht

Maastricht; aanhoudingen in fraude met gestolen credit-cards

De Divisie regionale recherche van de politie Limburg Zuid heeft afgelopen dinsdag, 2 juli jl., samen met de politie in Maastricht een 24-jarige man thuis in zijn woning in Maastricht aangehouden. Eerder al, op 25 juni jl. hield de politie twee medewerkers van een benzinetankstation in Maastricht aan. Daarbij gaat het om een 30-jarige vrouw uit Maastricht en een 38-jarige man (woonachtig in Belgie). De politie verdenkt de aangehouden personen van fraude / illegale betalingen met gestolen credit-cards.

De aanhouding van de beide benzinetankstation-medewerkers op 25 juni jl. gebeurde op heterdaad, toen ze met een gestolen credit-card bezig waren met frauduleuze / illegale transacties. Nader onderzoek wees uit dat beide verdachten 4 gestolen credit-cards bij zich hadden en bij een van de verdachten thuis werden ook nog eens een achttal gestolen credit-cards aangetroffen. Die werden allemaal in beslag genomen. Bij onderzoek in de woning van de aangehouden 24-jarige Maastrichtenaar vond de politie ruim 50 gestolen credit-cards en bankpasjes. Die werden samen met papieren, twee autos en een dure tv eveneens in beslag genomen. De gestolen credit-cards zijn afkomstig van diefstallen in geheel Nederland, maar ook uit het buitenland. De Divisie regionale recherche kwam de verdachten op het spoor bij een medio juni jl. ingesteld onderzoek, inzake aanwijzingen dat er in het bewuste benzinetankstation mogelijk fraude plaatsvond met gestolen credit-cards. Het totale, tot nu toe bekende schade en fraudebedrag ten nadele van credit-cardmaatschappijen bedraagt naar schatting Euro 319.000,-. De Maastrichtse verdachte zit nog vast en de beide benzinetankstationmedewerkers zijn na onderzoek inmiddels in vrijheid gesteld. De politie stelt verder onderzoek in.


Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie