Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twee drukke vaccinatiedagen in Soest

Datum nieuwsfeit: 05-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Soest
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Soest

Twee drukke vaccinatiedagen in Soest

De gemeente Soest was de vijfde gemeente in de regio Eemland waar de GGD startte met de uitvoering van de grootste landelijke vaccinatiecampagne die ooit in Nederland is uitgevoerd. Uit Soest werden in totaal 4997 kinderen en jongeren opgeroepen om op woensdag 3 juli en donderdag 4 juli naar Sporthal Beukendal te komen voor de gratis vaccinatie. Ook een aantal kinderen woonachtig buiten Soest mochten naar de sporthal komen, omdat ze in verband met examens of vakantie onmogelijk in de eigen gemeenten konden komen. Per half uur waren 220 kinderen uitgenodigd waardoor het beide dagen een drukte van belang was zonder dat dit lange wachttijden opleverde. Vanaf 10.00uur kwamen de eerste ouders met kinderen binnen. Zij werden opgevangen door een gastvrouw die hen de wegwees naar 1 van de 6 administratietafels waar de oproepkaart werd ingenomen. Men kreeg een vaccinatiebewijs plus folder en werd vervolgens deskundig geprikt door
1 van de 12 prikkers waarna men binnen enkele minuten via de achterdeur de sporthal weer kon verlaten.
De gehele organisatie liep gesmeerd. Gedurende de gehele dag werd in wisselende teams door de campagnemedewerkers, herkenbaar aan het speciale t-shirt, in de sporthal gewerkt. Naast GGD-medewerkers werken oa. EHBO'ers, verpleegkundigen van de thuiszorg en ambulancedienst, uitzendkrachten en een tiental medewerkers van Defensie mee in de campagneteams. Gegevens over het uiteindelijke aantal Soesters dat een prik heeft gekregen komen later beschikbaar. Op 30 september en 1 oktober worden in Soest alle kinderen van 6 tot en met 14 jaar uitgenodigd.

In juni, juli en september worden in totaal ruim 75.000 kinderen woonachtig in de Eemlandse gemeenten Eemnes, Woudenberg, Bunschoten, Baarn, Amersfoort, Soest, Nijkerk en Leusden uitgenodigd. In verband met de beschikbaarheid van het vaccin vindt de vaccinatie plaats in 2 fasen. De eerste groep van ruim 35.000 kinderen ontvangt in juni een oproep voor de vaccinatie tegen meningokokken C. Het gaat dan om de volgende groep:

1. Jongeren geboren op of na 1 juni 1983 en voor 1 juni 1987;
2. Kinderen geboren op of na 1 juni 1996 en voor 1 juni 2001.


In september krijgt de tweede groep van 40.000 kinderen uit de regio een oproep zich te laten vaccineren. Het gaat dan om kinderen geboren op of na 1 juni 1987 en voor 1 juni 1996. In Soest gebeurt dit op maandag 30 september en dinsdag 1 oktober.

Landelijk is er voor gekozen om de campagne te starten voordat de schoolvakanties beginnen. Daarom startte de campagne op 15 mei in de noordelijke provincies, op 29 mei volgden de zuidelijke provincies en in juni het midden van Nederland. Dit houdt ook verband met het beschikbaar komen van het vaccin. Het is onmogelijk om in mei al het noodzakelijke vaccin voor ruim 3 miljoen kinderen beschikbaar te hebben voor iedere provincie in Nederland.

Voor meer informatie kan men op werkdagen van 09.00 uur tot 21.00 uur een gratis telefoonnummer bellen 0800 - 3008051, of surfen naar www.vaccinatie.minvws.nl , Ook op de website van de GGD Eemland staat voortdurend nieuwe informatie over de campagne: www.ggdeemland.nl
---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie