Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

EU-overleg over liberalisering agro-handel met kandidaat-lidstaten

Datum nieuwsfeit: 08-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Productschap Margarine
Zoek soortgelijke berichten

Productschap Margarine


EU-overleg over liberalisering agro-handel met kandidaat-lidstaten

Maandag 8 juli a.s. zullen de lidstaten naar alle waarschijnlijkheid op ambtelijk niveau discussiëren over de verdere liberalisering van de handel in landbouwproducten met de Centraal-Europese kandidaat-lidstaten volgens de zgn. 'double profit'-formule. Hierover heeft de Europese Commissie recentelijk met de meeste Centraal-Europese delegaties (Tsjechië, Slowakije, Roemenië, Hongarije, Estland, Letland en Litouwen) nadere afspraken gemaakt. Tot dusver hebben de lidstaten echter uitsluitend de bereikte overeenkomst met Estland op politiek niveau goedgekeurd en inmiddels gepubliceerd. De overige reeds gesloten akkoorden zullen naar verwachting op korte termijn (mogelijk op 23 juli a.s. in de Algemene Raad) worden goedgekeurd en met terugwerkende kracht tot 1 juli jl. worden toegepast.
De datum van inwerkingtreding van de overeenkomst met Slovenië, waarover naar verwachting deze maand overeenstemming wordt bereikt, zal waarschijnlijk nog enkele maanden op zich moeten laten wachten. Met Polen en Bulgarije lijkt op korte termijn geen overeenstemming te kunnen worden bereikt over verdere liberalisering van de onderlinge agro-handel.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie