Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Rotterdam-Rijnmond 08-07-2002

Datum nieuwsfeit: 08-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Rotterdam-Rijnmond
Zoek soortgelijke berichten

Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 08-07-02 10:14
Ochtenduitgave maandag 8 juli 2002

* ACHTJARIG MEISJE VERDRONKEN
Zondagmiddag omstreeks kwart over twee is een achtjarig meisje uit Libië met haar fietsje vanaf een vier meter hoge kademuur in het water van Heysehaven geraakt en verdronken. Het kind was op vakantie bij haar oom, die op het voormalige terrein van de RDM aan de Quarantaineweg toezicht hield. Tijdens zijn werkzaamheden op deze zondag, fietste het slachtoffertje op het terrein. Het kind was aan de aandacht van haar oom ontsnapt en toen deze ging zoeken, meende hij haar fietsje in het water te zien liggen. Duikers van de brandweer gingen zoeken in het water en troffen het kind op een diepte van zo'n zes meter aan. Ook haar fietsje werd gevonden. Het kind was buiten bewustzijn en werd door de GGD met spoed overgebracht naar het Sophiakinderziekenhuis. Wat later in de middag kwam het bericht uit het ziekenhuis, dat het meisje was overleden.


* MAN BEROOFD
Zondagavond omstreeks kwart voor negen werd in de Ackersdijkstraat, een 22-jarige Rotterdammer beroofd. Het slachtoffer werd belaagd door twee mannen. Eén van hen bedreigde hem met een mes. Het slachtoffer moest zijn portemonnee afgeven. Ook pakten de mannen zijn mobiele telefoon, een horloge en zijn gouden ketting af. Hierna gingen zij er vandoor.


* MAN BEROOFD
Zondagavond omstreeks zes uur werd in de Lusthofstraat een 59-jarige Rotterdammer beroofd van zijn geld. Het slachtoffer ging samen met zijn vrouw geld van zijn zaak deponeren in de afstortkluis van een bank. Drie jongens beletten dit echter. Het slachtoffer kreeg een klap op zijn hoofd, waardoor hij viel en even het bewustzijn verloor. Ook zijn vrouw werd omver gelopen en tegen de grond gegooid. De jongens trokken de sealbag met het geld, een paar duizend Euro, uit de handen van het slachtoffer en renden weg, de Vogelstraat in. Het slachtoffer werd voor behandeling van zijn verwonding door de GGD overgebracht naar het Havenziekenhuis.


* RADARSNELHEIDSCONTROLE
De Verkeerspolitie heeft zondagmiddag van 14.00 tot 15.00 uur een radarsnelheidscontrole gehouden op de Strevelsweg. Van de 344 gecontroleerde automobilisten reden er 54 harder dan de toegestane snelheid van 50km. Hoogste snelheid 135 kilometer per uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie