Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Arbeidsinspectie start project narcosegassen

Datum nieuwsfeit: 08-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Persbericht 02/091

Ministerie van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid Directie
Communicatie

08 juli 2002

Nr. 02/091

Arbeidsinspectie onderzoekt of ziekenhuizen regels cytostatica en narcosegassen naleven

De Arbeidsinspectie onderzoekt de komende maanden of werknemers van ziekenhuizen veilig omgaan met narcosegassen en cytostatica (medicijnen die worden gebruikt bij chemotherapie). De Arbeidsinspectie bezoekt hiervoor 36 van de 180 Nederlandse ziekenhuizen.

Sinds 1 juni 2001 zijn nieuwe regels van kracht. Demissionair staatssecretaris Hoogervorst van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de strengere regels ingevoerd, omdat uit een onderzoek was gebleken dat veelvuldige blootstelling aan cytostatica en narcosegassen een verhoogd risico met zich meebrengt op schadelijke effecten op de voortplanting en het nageslacht.

In de regels is vastgelegd hoe met narcosegassen en cytostatica moet worden omgegaan. Zo moeten alle ruimtes waar narcosegassen worden gebruikt goed worden geventileerd. Ook moet door regelmatig onderhoud worden voorkomen dat de apparatuur waarmee het gas wordt toegediend gaat lekken. Om de blootstelling aan cytostatica te voorkomen moet het verplegend personeel bijvoorbeeld handschoenen dragen bij het wassen van patiënten en het verschonen van de bedden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie