Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vraag en aanbod ICT politie wordt gestroomlijnd

Datum nieuwsfeit: 08-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Zoek soortgelijke berichten

Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

www.minbzk.nl


Vraag en aanbod ICT politie wordt gestroomlijnd

De Coöperatie Informatiemanagement Politie (CIP), de ICT Service Coöperatie Politie, Justitie & Veiligheid (ISC), de Informatie en Communicatie Technologie Organisatie (ITO) en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) hebben vandaag een convenant ondertekend, waarin is vastgelegd op welke wijze er wordt samengewerkt om de ICT-vraag en het ICT-aanbod voor de Nederlandse politie te stroomlijnen. In de samenwerkingsovereenkomst zijn onder andere afspraken gemaakt over uitwisseling van kennis, personeel, klantcontacten, onderzoek en contracten.

Om ICT-vraag en -aanbod van de politie goed op elkaar af te stemmen, zijn er enige tijd geleden twee coöperaties opgericht: de Coöperatie Informatiemanagement Politie (CIP) voor de ICT-vraagzijde en de ICT Service Coöperatie Politie, Justitie & Veiligheid (ISC) voor de ICT-aanbodzijde. Na een overgangsperiode zullen deze coöperaties opgaan in één of twee publiekrechtelijke organisaties. ITO is een agentschap van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en is al jarenlang de ICT-dienstverlener voor politie, justitie en Koninklijke marechaussee. Sinds enkele jaren is ITO ook actief voor brandweer en ambulancezorg. Op termijn zal ITO met (de publiekrechtelijke opvolger van) ISC samengaan.

Het onderhoud en beheer van enkele landelijke voorzieningen die ITO uitvoert in opdracht van het ministerie van BZK, vallen buiten de context van dit convenant.

Extra achtergrond informatie:

ITO is een agentschap van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en heeft als missie besloten en bedrijfszekere ICT te leveren voor de OOV-sector en justitie. Bij ITO werken bijna 700 medewerkers. De organisatie is gevestigd in Driebergen.

CIP/ISC
De informatiehuishouding van de Nederlandse Politie ondergaat een ingrijpende vernieuwing. In het voorjaar van 2001 werd het ICT-Bestek 2001 - 2005 vastgesteld en inmiddels is een begin gemaakt met de implementatie hiervan.
In februari 2002 zijn CIP en ISC opgericht die op een termijn van ongeveer drie jaar worden omgezet in een publiekrechtelijke organisatie. Op dit moment werken er 90 mensen bij deze eveneens in Driebergen gevestigde organisaties.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie