Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Goede halfjaarcijfers voor mediaconcern Audax

Datum nieuwsfeit: 09-07-2002
Bron: Audax
Zoek soortgelijke berichten
Meer uit deze bron

Gilze, 9 juli 2002

Goede halfjaarcijfers voor mediaconcern Audax

Audax heeft in een economisch zwakke markt over het eerste halfjaar 2002 een omzetstijging geboekt van 6%, terwijl de kosten nagenoeg gelijk zijn gebleven. Een en ander resulteert over het eerste halfjaar 2002 in een omzet van 111,5 mio en een bedrijfsresultaat van 5,7 mio.

Alle onderdelen van Audax hebben bijgedragen aan het verbeterde resultaat; met name de uitgeverijen, terwijl de retail een autonome omzetgroei boekte van meer dan 9%. Inclusief de uitbreidingen in winkels kwam deze omzetgroei zelfs uit op 14%.

In de groothandels- en dienstverleningsactiviteiten werden de kosten verder beheerst door een betere efficiency en een veel lager ziekteverzuim. Mede hierdoor is, ondanks extra activiteiten en verhoogde omzet, het aantal FTE's zo goed als gelijk gebleven.

Carel Bikkers, voorzitter van de Audax Hoofddirectie, verwacht voor heel 2002 de omzetstijging en de kostenbeheersing te kunnen continueren, waardoor het verwachte bedrijfsresultaat over 2002 met ruim 40% zal verbeteren ten opzichte van vorig jaar.

(einde persbericht)

Voor meer informatie:
Mieke van de Pol, Audax Communicatie
Telefoon : (0161) 45 7707
Fax : (0161) 45 1761

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie