Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Vernieuwde versie van Gabriel online

Datum nieuwsfeit: 09-07-2002
Bron: Koninklijke bibliotheek
Zoek soortgelijke berichten

Koninklijke bibliotheek

Vernieuwde versie van Gabriel online

Op 9 juli jl. is de geheel vernieuwde versie van Gabriel - GAteway and BRIdge to Europe's National Libraries - opgeleverd. Gabriel is het gemeenschappelijke webportaal van de Nationale Bibliotheken in Europa die aangesloten zijn bij de Conference of European National Librarians (CENL). Het gaat hierbij om 41 Nationale Bibliotheken in 39 landen (Italië en Rusland hebben er elk twee).

Naast praktische informatie over de Nationale Bibliotheken (openingstijden, toegang, locatie, geschiedenis etc.) geeft Gabriel informatie over bijvoorbeeld de collecties, de online publiekscatalogi en gespecialiseerde webdiensten van elke bibliotheek. Daarnaast biedt ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie