Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: District Eemland noord 09-07-2002

Datum nieuwsfeit: 09-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: 9-07-2002 Persberichten district Eemland noord, 09.30 uur

Gewonden door frontale botsing

SOESTERBERG Op de Amersfoortsestraatweg botste maandag om 14.00 uur een 18-jarige bromfietsbestuurder uit Soest frontaal op een 42-jarige fietsster uit Leusden.

De bromfietser lette niet op, omdat zijn aandacht uitging naar een passerende militaire colonne.

Door de klap liep de bromfietser vermoedelijk een schouderfractuur op. De vrouw had vermoedelijk kneuzingen aan haar been. Beiden zijn naar het Lichtenberg ziekenhuis vervoerd.

Broederliefde

BAARN Tijdens een verkeerscontrole op de A1 bij Baarn dacht zondag een 43-jarige inwoner van Huizen onder een bekeuring uit te komen door de naam van zijn broer op te geven.

De man had pech, omdat bij zijn 42-jarige broer uit Weesp nog elf vonnissen open stonden. Toen hij daarmee geconfronteerd werd, haalde hij bakzeil. Zijn broer bleek de mede-inzittende van de auto te zijn. Ook hij werd hierop aangehouden.

Voor de 43-jarige leverde de smoes een proces-verbaal op voor het opgeven van een valse naam, rijden zonder rijbewijs en verlopen APK. Het totaalbedrag aan vonnissen voor zijn broer bedroeg 1.203 euro. Hij werd ingesloten.

Man van motor bestolen

SOEST Een 25-jarige inwoner van Soest is maandagavond bestolen van zijn motor.

De man had zijn motor te koop staan. Hierop werd hij telefonisch door een man benaderd en volgde een afspraak voor bezichtiging. Rond 22.30 uur volgde een proefrit, waarbij de eigenaar achterop de motor plaatsnam.

Op de Birkstraat stopte de bestuurder en stapte af. De eigenaar kon het voertuig niet meer houden en viel met motor en al om. Daarbij kwam hij met zijn enkel onder de motor. Hierop pakte de andere man het voertuig en reed weg in de richting van Amersfoort.

De motor betreft een grijs/oranje Honda CBR 900 Fireblade met kentekenplaat MS87VK. De verdachte is 20-25 jaar, stevig gebouwd, plm. 185 cm. lang. De man heeft een getinte huid, kort zwart haar en spreekt goed Nederlands. Hij droeg een grijze trui met capuchon, witte jogging broek en sportschoenen. Tips: 0900-8844, district Eemland noord.

Verkeerscontroles in Baarn en Soest

BAARN Aan de Torenlaan in Baarn is maandag van 14.15 tot 15.45 uur gecontroleerd op snelheid.

Binnen dit tijdsbestek passeerden 598 voertuigen het meetpunt. Daaronder waren 113 overtreders. De hoogste snelheid werd genoteerd bij 89 km., waar 50 km. p/u maximaal is toegestaan.

SOEST Ook op de Vredehofstraat is van 13.30 tot 14.30 uur gecontroleerd op gedragingen in het verkeer.

Drie bekeuringen werden uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel en een voor het niet hebben van een kentekenplaat op de aanhanger.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie