Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederlandse Task Force Fox militairen voetballen tegen Amerikanen

Datum nieuwsfeit: 09-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---


---

Thürnau)

Nederlandse Task Force Fox militairen voetballen tegen Amerikanen

09-07-2002

Nederlandse militairen van NAVO troepenmacht Task Force Fox (TFF) in Macedonië speelden afgelopen weekend een vriendschappelijke voetbalwedstrijd tegen Amerikaanse militairen van de Kosovo Force (KFOR).

Sinds de aankomst van de Nederlandse militairen in Macedonië heeft een groot deel van hen tijdelijk geslapen op de Amerikaanse base Camp Able Sentry, de Amerikaanse logistieke uitvalsbasis van KFOR in Macedonië. Het tijdelijke gebruik van slaapruimte op het Amerikaanse kamp was nodig door de dubbele personele bezetting rondom de commando-overdracht, die plaatsvond op 26 juni jongstleden. Inmiddels heeft het merendeel van de Duitse voorgangers Camp Fox, de thuisbasis van de Nederlanders, verlaten en wordt de laatste hand gelegd aan de opbouw van nieuwe tenten. Vanaf morgen (10 juli) zullen alle Nederlandse militairen op Camp Fox zijn ondergebracht.

De voetbalwedstrijd van zondag is een uitvloeisel van de contacten die Nederlanders en Amerikanen de afgelopen weken hebben opgebouwd. Eerder al speelden militairen van de twee nationaliteiten een onderlinge basketballwedstrijd, die met ruim verschil door de Amerikanen werd gewonnen. Van de voetbalwedstrijd werd een heel andere uitslag verwacht, in de eerste helft bleef de score echter steken op 2-0 in het voordeel van de Nederlanders. Deze uitslag is voorlopig ook de einduitslag, een zeer zware onweersbui maakte het noodzakelijk het spel te staken. De tweede helft wordt nu komend weekeinde gespeeld. (Foto's: Jens Thürnau) Ministerie van Defensie


Thürnau)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie