Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Oproep voor Smith & Williamson Young Masters (10-17 juli)

Datum nieuwsfeit: 10-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijke Nederlandse Schaakbond
Zoek soortgelijke berichten

Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Oproep voor Smith & Williamson Young Masters (10-17 juli)

Van 10 tot 17 juli wordt in het Engelse Somerset (Millfield School, Street) een toernooi voor jonge spelers georganiseerd met de mogelijkheid tot het behalen van een IM norm. Twee Nederlandse spelers (minimum elo 2200; leeftijd tot 26 jaar) krijgen namens de organisatie de volgende condities aangeboden: kosteloze inschrijving, onderdak en gratis maaltijden. FM's ontvangen bovendien een startgeld van 100. Geinteresseerden (die aan de eisen voldoen) kunnen zich voor 25 juni melden bij (bondsbureau@schaakbond.nl)

Specificaties:
24 spelers met een minimum elo van 2200
9 ronden zwitsers (ronde 1 woensdag 10 juli 14.00-20.00; ronde 9 woensdag 17 juli 9.00-15.00)
tempo: 40 zetten in 2 uur, 1 uur voor de rest
prijzen: 1. 500, 2. 300, 3. 200, 4. 100; extra prijzen reis: zelf te bekostigen en te regelen - vliegen naar Bristol Airport daarna 40 minuten met de auto

---

Noorderpoort wint bij de basisscholen bij NK schoolschaak (Apeldoorn, 15 juni)

RK basisschool Noorderpoort uit Dongen is dit jaar winnaar geworden bij het Nederlands Kampioenschap Schoolschaken in Apeldoorn. De Kastanjelaan uit Leiderdorp scoorde weliswaar evenveel match- als bordpunten in de finale, maar de Noorderpoort had het onderlinge duel met 3 en een half tegen half gewonnen. Het team van de Noorderpoort bestond uit Koen, Mark en Anne Haast en Glenn Breuer. In totaal hebben 2466 teams deelgenomen (incl. alle voorronden) aan dit kampioenschap. Het jeugdjournaal was zaterdag ook aanwezig om verslag te doen voor de uitzending van 18.50 uur.

Bij het Voortgezet Onderwijs werden tevens twee finales verspeeld. Bij de bovenbouw werd het team van het Karel Keizer College uit Amstelveen kampioen. Bij de onderbouw zegevierde het Stedelijk Gymnasium uit Leiden.

Op de site van de OSBO zijn alle uitslagen en veel foto's te vinden: www.osbo.nl/nkscholen

Het programmaboekje met alle gegevens is hier te downloaden:
* Programmaboekje NK scholen 2002
---

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie