Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer geld voor bereikbaarheidsimpuls Maastricht

Datum nieuwsfeit: 10-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Limburg
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Limburg

Meer geld voor bereikbaarheidsimpuls Maastricht

Verdubbeling provinciale bijdrage tot maximaal 840.000,-

Gedeputeerde Staten hebben besloten om de financiële steun aan het project "Bereikbaarheidsimpuls Maastricht" te verdubbelen tot maximaal 840.000,-. Hiermee onderstreept de Provincie het belang van betere verkeersmaatregelen voor de centrumring aan de westzijde van Maastricht.

Ruim een jaar geleden heeft de Provincie reeds een bijdrage toegezegd van maximaal 420.000,- aan het project. De verhoging van de provinciale bijdrage aan de "Bereikbaarheidsimpuls Maastricht" heeft als doel om een belangrijke bijdrage te leveren in aan te brengen verbeteringen aan zowel de verkeersafwikkeling als de verkeersveiligheid op delen van de route
Noorderbrug-Statensingel-Kennedybrug.

De route Noorderbrug-Statensingel-Kennedybrug is een onderdeel van het regionaal verbindend wegennet. Onderdelen van het plan zijn recent gerealiseerde aanpassingen aan de rotonde Tongerseplein (een bekende black-spot), de reconstructie van de Fagotstraat-Nobellaan (ter ontlasting van de Statensingel) en de aanleg van een dynamische bewegwijzering met een zogenaamd park & ride systeem.

Het geldbedrag komt uit de doeluitkering Ondersteuningsprogramma Regionale Infrastructuur (ORI). Het doel van de inzet van ORI-middelen is het oplossen en voorkomen van filevorming van het regionaal verbindend wegennet. Bijzondere aandacht gaat bij het ORI-project uit naar een goede doorstroming van het regionaal openbaar vervoer en verkeersveiligheid.
10-7-2002 10:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie