Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Gemeente Vianen brengt nieuwsbrief uit over Blankenborch

Datum nieuwsfeit: 10-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Vianen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Vianen

2. Nieuwsbrief Blankenborch
Gemeente brengt nieuwsbrief uit over Blankenborch Recentelijk zijn de bouwplannen voor een deel van woonwijk Blankenborch in Vianen aangepast. Op een klein deel van het bouwgebied is namelijk sprake van bodemverontreiniging. Voor mensen en dieren bestaan er geen risico's, omdat er geen direct contact met de diepliggende (1,2 tot 2,5 meter diep) verontreiniging kan plaatsvinden.

Kuwait Petroleum Nederland, de voornaamste veroorzaker van de bodemverontreiniging, zal de bodem moeten saneren. Zij hebben daarom een saneringsplan ingediend bij de provincie Utrecht. Uit dat plan blijkt dat men voor mei 2006 met de sanering begonnen moet zijn. Aangezien deze periode erg lang is, probeert de gemeente in overleg met de provincie de procedure te versnellen.

Binnenkort ontvangen alle bewoners en omwonenden van Blankenborch een nieuwsbrief, waarin uitgebreid op de situatie wordt ingegaan. Ook wordt antwoord gegeven op een aantal veelgestelde vragen. De nieuwsbrief kunt u nu al lezen op deze website. Blankenborch vanuit de lucht bezien.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie