Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Acht genietanks aan Griekenland verkocht

Datum nieuwsfeit: 10-07-2002
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Acht genietanks aan Griekenland verkocht

10-07-2002

Naar verwachting nog voor het eind van dit jaar worden de acht genietanks, waarover deze week een akkoord is bereikt met Griekenland, verscheept. Eerder werden drie exemplaren aan Chili verkocht. Nederland bezat 25 van deze speciale Leopard-1tanks; de tanks die nu resteren zijn niet overtollig en blijven in dienst van de Koninklijke Landmacht.

De Leopard-1 genietank is in gebruik bij artillerie-, cavalerie- en genie-eenheden. Met behulp van deze tanks kunnen eenvoudig greppels worden gedicht of hindernissen worden verwijderd. Het is een middelzwaar rupsvoertuig dat beschikt over een kraan-, een bergings- en een dozerinstallatie. De tank is tevens voorzien van elektrisch las- en snijgereedschap. De Leopard-1 genietank heeft een bemanning van vier personen, weegt ruim 39 ton en heeft een 10-cilinder dieselmotor. De bewapening bestaat uit twee 7.62 mm mitrailleurs. Naast genietanks werden er ook brugleggende- en bergingstanks geproduceerd op basis van de Leopard-1.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie